Nintendo anunță succesorul lui Nintendo Switch. Când va fi prezentată noua consolă

Autor: Cosmin Aionita | 07.05.2024
Nintendo anunță succesorul lui Nintendo Switch. Când va fi prezentată noua consolă
Foto: Pixabay

Prin intermediul platformei X (fosta Twitter), Shuntaro Furukawa, președinte al Nintendo, a făcut anunțul mult-așteptat de milioanele de fani ai companiei japoneze. Mai exact, potrivit celor publicate de Furukawa, compania sa va anunța succesorul consolei Nintendo Switch în cursul acestui an fiscal (care se va sfârși la finalul lunii martie 2025).

Între timp, Nintendo încheiase anul fiscal precedent cu un număr total de 141,32 milioane de console Nintendo Switch comercializate la nivel global. De asemenea, compania a promis un nou show Nintendo Direct pentru luna iunie 2024, acesta urmând să fie dedicat în exclusivitate selecției de jocuri video ce urmează să-și facă apariția pentru Nintendo Switch în a doua jumătate a anului în curs. Acest Nintendo Direct nu va conține nicio mențiune legată de succesorul consolei Nintendo Switch.

Este pentru prima oară când oficialii Nintendo recunosc existența unei noi console, care va succeda Nintendo Switch, la rândul ei lansată în luna martie 2015. Zvonuri în acest sens circulau de câțiva ani buni, anumiți realizatori de jocuri confirmând că sunt în posesia kit-urilor de dezvoltare pentru această nouă consolă.

Odată cu aceste anunțuri, compania a dezvăluit și cifrele de vânzări pentru câteva dintre cele mai de succes jocuri recente pentru Switch: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom s-a vândut în 20,61 milioane de exemplare, Super Mario Bros. Wonder a înregistrat vânzări de 13,44 milioane de exemplare, Pikmin 4 a fost comercializat în 3,48 milioane de unități, iar Princess Peach: Showtime! a atins 1,22 milioane de unități vândute la nivel mondial.

Sursa: Nintendo X / Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News