Gamer în căutarea iubirii? Cele mai populare jocuri video în biografiile de pe Tinder

Autor: Adrian Popa | 03.10.2022
Gamer în căutarea iubirii? Cele mai populare jocuri video în biografiile de pe Tinder
Foto: Profimedia Images

Potrivit unui studiu realizat de Tinder, jocurile video apar tot mai des în biografiile de profiluri ale utilizatorilor din aplicația de dating. Motivul este destul de simplu: în timpul pandemiei, gamingul a atins cote de popularitate nemaivăzute, iar industria jocurilor video a bătut noi recorduri.

Tinder a analizat perioada ianuarie – august 2022 și a comparat-o cu cea similară din 2021. Numărul oamenilor care au inclus cuvântul „gamer” la interese a crescut de patru ori în perioada analizată. De fapt, acesta ocupă poziția a opta în topul celor mai populare domenii de interes care apar în biografii, transmite Kotaku Australia.

Citește și: Roblox se află printre cele mai detestate aplicații din lume

Cele mai populare cinci jocuri video pe Tinder sunt, în acest moment: Mario Kart, Valorant, Minecraft, Fortnite și The Sims.

Tinder

Valorant a înregistrat cea mai mare creștere în popularitate. Numărul biografiilor care menționează titlul a crescut cu 110% în ultimul an.

Cum sunt menționate jocurile și gamingul în descrierile de pe profiluri? Tinder a oferit câteva exemple:

  • „Te voi lăsa să câștigi la Mario Kart” sau „Te voi bate la Mario Kart”
  • „Am fost căsătorită (în The Sims)”
  • „Hai să ne unim paturile din Minecraft
  • „Caut un partener pentru Fortnite Duos”.

Tinder a mai spus și că 58% dintre oamenii care au participat la o întâlnire virtuală au jucat împreună un joc video online. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.000 de utilizatori.

Lucrurile s-au schimbat mult în ultimii trei ani. În 2019, un utilizator de Reddit se întreba dacă nu cumva menționarea pasiunii lui pentru gaming în aplicațiile de dating este un lucru rău.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News