Sony își retrage jocurile, consolele PlayStation și serviciile din Rusia

Autor: Cosmin Aionita | 10.03.2022
Sony își retrage jocurile, consolele PlayStation și serviciile din Rusia
Foto: Sony Interactive Entertainment

După ce companii precum Microsoft, Electronic Arts, Ubisoft sau Take-Two Interactive au făcut deja acest pas, Sony Interactive Entertainment (PlayStation) se alătură comunității globale care protestează împotriva invaziei țării agresoare Rusia în Ucraina și face un apel pentru pace în regiune.

Astfel, conform declarației oficiale venite din partea Sony, compania suspendă toate transporturile de jocuri fizice și console PlayStation către Rusia, a anulat lansarea recentului Gran Turismo 7 în această țară și stopează operarea platformei PlayStation Store din regiune.

Mai mult, întregul grup Sony a anunțat că face o donație de 2 milioane de dolari către UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) și către ONG-ul internațional Save the Children, prin intermediul cărora va susține victimele acestor evenimente tragice.

Pe lângă marii jucători din industria de gaming, în semn de protest față de invazia din Ucraina, sute de alte companii din lume, precum Netflix, Amazon, Visa, Mastercard sau Apple au decis să-și retragă produsele și serviciile de pe piața rusească.

Sursa: PlayStation Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News