Amazon Games a deschis primul studio european la București. Cine îl conduce și care sunt planurile de viitor

Autor: Cosmin Aionita | 22.05.2024
Amazon Games a deschis primul studio european la București. Cine îl conduce și care sunt planurile de viitor
Foto: Amazon Games

Amazon Games, divizia dedicată jocurilor video a gigantului din comerțul online, a anunțat deschiderea unui nou studio european de dezvoltare, cu sediul în București, România. Noul studio bucureștean se alătura astfel celorlalte divizii de dezvoltare și publicare de jocuri video ale companiei din Orange County, Montreal, San Diego și Seattle. Studioul din București se va concentra atât acum, cât și în viitor, pe oferirea de suport pentru portofoliul divers de jocuri al Amazon Games.

Amazon Games se concentrează pe dezvoltarea și publicarea de jocuri grozave, și avem un plan ambițios pe termen lung în fața noastră. Extinderea echipelor noastre interne de dezvoltare în Europa a constituit următorul pas natural pentru noi, în încercarea de a aborda întregul nostru portofoliu de jocuri. Bucureștiul are un renume drept unul dintre orașele europene cu cea mai rapidă creștere când vine vorba despre dezvoltarea de jocuri și abia așteptăm să-i valorificăm bogatul potențial.

– Christoph Hartmann, vicepreședinte al Amazon Games.

La conducerea studioului Amazon Games din București a fost numit Cristian Pană, un veteran cu peste 20 de ani de experiență în domeniu, fost director general al studiourilor Ubisoft din București și Craiova. De-a lungul carierei sale, Cristian Pană și-a adus contribuția la serii precum Tom Clancy’s The Division, The Crew, Far Cry sau Avatar, în diverse genuri cum ar fi jocurile de curse, titlurile action adventure open world sau shooterele cu elemente de RPG.

Sunt încântat să mă alătur celor de la Amazon Games într-un moment în care echipa construiește un plan de viitor captivant. În trecut, am pus bazele unor echipe deosebite, le-am condus și sunt conștient că această regiune din Europa are de oferit unele dintre cele mai strălucite talente din industria de gaming.

– Cristian Pană, conducătorul studioului Amazon Games București.

Amazon Games București
Cristian Pană. Foto: Amazon Games

Noul studio Amazon Games din București va susține viziunea companiei în ceea ce privește dezvoltarea și publicarea de jocuri capabile să creeze și să întrețină veritabile comunități în jurul acestora. Portofoliul aflat în continuă extindere al companiei include două jocuri de tip live service deja disponibile, New World și Lost Ark, dar și proiecte noi, precum viitoarele titluri din seriile Tomb Raider și The Lord of the Rings, Throne and Liberty, precum și titluri neanunțate încă de la studiourile din San Diego și Montreal, precum și de la studioul independent Glowmade din Regatul Unit al Marii Britanii.

Studioul Amazon Games din București face angajări, având numeroase posturi disponibile, printre care cele de artiști, dezvoltatori software, designeri și animatori. Cei interesați de aceste poziții pot vizita pagina dedicată.

Sursa: Amazon Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News