Amazon va produce un nou joc MMO plasat în universul The Lord of the Rings

Autor: Cosmin Aionita | 16.05.2023
Amazon va produce un nou joc MMO plasat în universul The Lord of the Rings
Foto: Amazon Games

Amazon Games și Embracer Group, prin subsidiara Middle-earth Enterprises, au ajuns la un acord pentru ca studiourile Amazon Games să dezvolte și să publice un nou joc MMO bazat pe universul The Lord of the Rings al lui J.R.R. Tolkien.

Este vorba despre un titlu open world MMO adventure, a cărui lume de joc, plasată în Middle-earth, va evolua continuu. În timeline-ul jocului vor fi incluse și poveștile din romanele The Hobbit și trilogia The Lord of the Rings. Acest joc abia a intrat în producție în cadrul studioului Amazon Games Orange County, responsabil și pentru popularul MMO open world New World.

Noi detalii despre acest joc, inclusiv perioada când acesta urmează să fie lansat, vor fi anunțate la o dată ulterioară. Amazon Games se va ocupa și de publicarea jocului pe PC și console.

Amazon a luat avânt în industria jocurilor video

Noul MMO plasat în universul The Lord of the Rings, ce încă nu are un titlu oficial, promite să crească rolul celor de la Amazon Games în ceea ce privește dezvoltarea și publicarea de jocuri, după succesul înregistrat de New World (dezvoltat intern) sau Lost Ark (dezvoltat de studioul coreean Smilegate și publicat de Amazon), ambele ajungând în topurile Steam și Twitch în perioadele lansărilor acestora.

Amazon urmează să publice și jocuri precum Throne and Liberty (NCSOFT), Blue Protocol (Bandai Namco Online), viitorul Tomb Raider (Crystal Dynamics), precum și titluri încă neanunțate de la Glowmade și Disruptive Games.

Separat, Amazon Studios produce și serialul The Lord of the Rings: The Rings of Power pentru serviciul de streaming Prime Video, a cărui acțiune are loc în a doua era a tărâmului Middle-earth și nu are legătură cu viitorul joc MMO dezvoltat de Amazon Games.

Sursa: Amazon Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News