Apel către PlayStation și Xbox: Ucraina cere blocarea gamerilor din Rusia și Belarus

Autor: Cosmin Aionita | 03.03.2022
Apel către PlayStation și Xbox: Ucraina cere blocarea gamerilor din Rusia și Belarus
Foto: Katie Godowski

Mykhailo Fedorov, Vicepremierul din Ucraina și Ministrul Transformării Digitale în guvernul de la Kiev, a făcut un apel către “toate companiile dezvoltatoare de jocuri video și din domeniul esports”, printr-o scrisoare deschisă publicată pe contul său de Twitter.

Astfel, Fedorov le cere companiilor din această industrie să blocheze temporar conturile tuturor utilizatorilor din Rusia și Belarus, să interzică participarea atleților ruși și bieloruși la evenimentele și concursurile eSports și să anuleze toate evenimentele de acest tip ce urmau să fie organizate pe teritoriul Rusiei și Belarusului.

Chiar dacă în documentul propriu-zis nu este menționat numele vreunei companii în particular, postarea pe care Mykhailo Fedorov a publicat-o pe Twitter este adresată celor doi mari jucători din piața consolelor: PlayStation (Sony Interactive Entertainment) și Xbox (divizia de gaming din cadrul Microsoft).

Astfel de sancțiuni nu ar fi o premieră în contextul actual, companii precum Apple retrăgându-și produsele și serviciile de pe piața rusească, iar Electronic Arts luând decizia de a elimina toate echipele rusești și bieloruse din jocurile sale cu tematică sportivă.

Sursa: Mykhailo Fedorov Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News