BlizzCon 2020 a fost anulat. Va urma un event digital în 2021?

Autor: Cosmin Aionita | 28.05.2020
BlizzCon 2020 a fost anulat. Va urma un event digital în 2021?

Blizzard Entertainment, prin vocea lui Saralyn Smith (producător executiv al convenției BlizzCon), a confirmat inevitabilul: BlizzCon 2020 a fost anulat. În contextul crizei sanitare prin care trece întregul glob, cauzată de pandemia de COVID-19, după o periodă îndelungată de analize atente, cei de la Blizzard Entertainment au luat decizia de a anula ediția BlizzCon din acest an, sănătatea organizatorilor și a potențialilor participanți fiind pusă în prim plan.

BlizzCon 2020 nu este singurul eveniment de proporții legat de industria jocurilor video anulat în acest an din cauza pandemiei stârnite de noul coronavirus. Convenția celor de la Blizzard Entertainment se alătură unui cerc select de evenimente, precum E3 2020, Gamescom 2020, QuakeCon 2020 sau Tokyo Game Show 2020, toate anulate sau, în cel mai bun caz, transformate în prezentări digitale, ce urmează să fie trasmise online.

Spre deosebire însă de acestea, BlizzCon 2020 nu va apela la compromisul unui format digital, cei de la Blizzard Entertainment prezentând această convenție drept mai mult decât o serie de prezentări de jocuri sau conținut nou: BlizzCon este gazda unor competiții importante de eSports, dar și o ocazie inedită pentru ca fanii să întâlnească și să interacționeze cu realizatorii jocurilor lor preferate. Iar toate acestea pur și simplu nu ar fi posibile, în acest moment, într-un mediu strict digital. Totuși, Blizzard analizează toate opțiunile de a umple golul lăsat de această anulare, existând șanse ca o prezentare digitală să fie difuzată în prima parte a anului 2021.

Diablo IV și Overwatch 2 au fost anunțate pe scena BlizzCon

În ultimii ani, convențiile BlizzCon au reprezentat scena pe care Blizzard Entertainment a ales să facă cele mai importante anunțuri legate de jocurile companiei: în 2018 am avut parte de scandalul iscat de Diablo Immortal, însă Blizzard s-a revanșat în 2019, anunțând Diablo IV, Overwatch 2 și World of Warcraft: Shadowlands, un nou expansion pentru popularul MMORPG.

Din păcate, în condițiile actuale, cei de la Blizzard Entertainment vor fi nevoiți să mai aștepte până vor face anunțuri noi (o eventuală remasterizare pentru Diablo II, datele de lansare pentru Overwatch 2 sau Diablo IV?) pentru că BlizzCon 2020 a fost anulat.

Sursa: Blizzard Entertainment

Urmărește Go4Games.ro pe Google News