Când apar Cyberpunk 2077 și Assassin’s Creed Valhalla, cele mai așteptate jocuri din ultima parte a anului 2020

Autor: Cosmin Aionita | 23.06.2020
Când apar Cyberpunk 2077 și Assassin's Creed Valhalla, cele mai așteptate jocuri din ultima parte a anului 2020

Dacă ar fi să facem un clasament al celor mai așteptate jocuri din a doua jumătate a anului 2020, este foarte posibil ca Cyberpunk 2077, de la studioul polonez CD Projekt RED, și Assassin’s Creed Valhalla, de la Ubisoft, să iasă printre fruntașe. Și totuși, când apar Cyberpunk 2077 și Assassin’s Creed Valhalla?

În cazul jocului polonez, producătorii au trecut prin câteva amânări succesive, cea mai recentă dată de lansare anunțată fiind programată pentru toamna târzie a acestui an: Cyberpunk 2077 ar urma să fie lansat pe 19 septembrie 2020.

În schimb, Ubisoft nu a dezvăluit încă data de lansare exactă pentru Assassin’s Creed Valhalla, mulțumindu-se să anunțe că noul joc își va face apariția în perioada sărbătorilor de iarnă ale anului 2020, alături de noua consolă Xbox Series X.

Cyberpunk 2077

În first person RPG-ul celor de la CD Projekt RED, jucătorii urmează să intre în pielea lui V, un soi de mercenar ce își oferă serviciile celor înstăriți din orașul futuristic Night City. Actorul Keanu Reeves își va face apariția în Cyberpunk 2077, acesta urmând să interpreteze unul dintre personajele din joc. Versiunea pentru PC a jocului Cyberpunk 2077 va oferi suport pentru tehnologia NVIDIA RTX (ray tracing în timp real).

Producătorii au confirmat de asemenea o viitoare componentă multiplayer pentru Cyberpunk 2077. Aceasta nu va fi însă disponibilă în momentul lansării, CD Projekt luând hotărârea ca, mai întâi, să ofere povestea principală a jocului, urmată apoi de pachete DLC gratuite, conținut suplimentar pentru single player și, abia apoi, componenta multiplayer.

Cyberpunk 2077 va sosi pe 19 noiembrie 2020, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One și PC. Versiunile pentru Xbox One și PlayStation 4 vor putea fi jucate și pe Xbox Series X, respectiv PlayStation 5.

Assassin’s Creed Valhalla

Dezvoltat de echipa de la Ubisoft Montreal, Assassin’s Creed Valhalla va păși în era vikingilor, cu un mediu de joc open world ce se va întinde până în Anglia Evului Mediu.

Personajul principal va fi Eivor, un viking ce va putea fi personalizat în detaliu, de la trăsăturile feței, păr, barbă, tatuaje și până la posibilitatea de a alege dacă eroul va fi bărbat sau femeie. Campania din Valhalla va include și elemente noi, precum raiduri, dezvoltarea localității de baștină a lui Eivor, acumularea de putere și influență în rândul triburilor nordice etc.

În încercarea de a-și salva clanul, Eivor va conduce războinicii vikingi peste Marea Nordului, până pe malurile Angliei, unde va avea de înfruntat regatele dezbinate ale Albionului. Sistemul de luptă a fost îmbunătățit, fiind introdusă posibilitatea de a mânui câte o armă în fiecare mână, dar și o varietate de inamici mult mai mare decât în titlurile anterioare ale seriei. După cum ne-au obișnuit deja jocurile Assassin’s Creed, nu vor lipsi nici figurile istorice importante ale perioadei, precum regele Aelfred al Wessex-ului, ce îi consideră pe vikingi drept păgâni și urmărește să devină singurul conducător al unei Anglii unite și civilizate.

Assassin’s Creed Valhalla va fi lansat în sezonul sărbătorilor de iarnă din 2020, pe consolele Xbox Series X, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, dar și pe PC (prin Uplay și Epic Games Store), precum și prin intermediul serviciului de streaming Google Stadia. Așadar, când apar, Cyberpunk 2077 și Assassin’s Creed Valhalla s-ar putea lupta între ele pentru a obține vânzări mai bune.

Sursa: Ubisoft YouTube / Cyberpunk 2077 YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News