Ce jocuri va aduce Microsoft pe consolele rivale? Titluri, platforme și date de lansare

Autor: Cosmin Aionita | 22.02.2024
Ce jocuri va aduce Microsoft pe consolele rivale? Titluri, platforme și date de lansare
Foto: Microsoft

Săptămâna trecută, Microsoft și-a dezvăluit noua strategie de business în privința jocurilor realizate de studiourile sale interne (pe lângă echipele interne din Xbox Game Studios, compania deține și publisherii Bethesda și Activision Blizzard, cu toate studiourile aferente acestora). Astfel, titlurile care și-au atins potențialul maxim pe consolele Xbox și PC, alături de jocuri bazate pe comunități online, vor fi luate în calcul pentru lansări pe alte platforme, precum PlayStation de la Sony sau Switch de la Nintendo.

Pentru început, Microsoft s-a decis asupra a patru astfel de jocuri, pe care acum le-a anunțat în mod oficial:

  • Pentiment, de la Obsidian Entertainment, va fi disponibil pentru PlayStation 4, PlayStation 5 și Nintendo Switch începând de astăzi, 22 februarie 2024.

  • Hi-Fi Rush, de la Tango Gameworks și Bethesda, va fi disponibil pentru PlayStation 5 începând cu 19 martie 2024. Precomenzile sunt disponibile de astăzi.

  • Grounded, de la Obsidian Entertainment, va fi lansat pentru PlayStation 4, PlayStation 5 și Nintendo Switch pe 16 aprilie 2024, cu funcționalitate cross-play între Xbox, PlayStation, Switch și PC.

  • Sea of Thieves, de la Rare, își va face apariția pentru PlayStation 5 pe 30 aprilie 2024, cu funcționalitate cross-play între Xbox, PS5 și PC.

Conform Microsoft, aceste titluri se vor alătura unor alte serii ale companiei, precum Minecraft, Call of Duty, Overwatch sau Diablo, deja disponibile în regim multi-platform.

Sursa: Xbox Wire

Urmărește Go4Games.ro pe Google News