Descoperire surprinzătoare făcută într-o consolă PS5 expediată din Portugalia în Australia

Autor: Adrian Popa | 01.11.2021
Descoperire surprinzătoare făcută într-o consolă PS5 expediată din Portugalia în Australia
Foto: Shutterstock

Trei bărbați au fost prinși după ce au încercat să introducă ilegal în Australia, cu ajutorul unei console PS5, o substanță interzisă.

Suspecții urmau să primească 1,5 kg de cocaină ascunsă într-o consolă PlayStation 5. Pachetul a fost interceptat de autorități după ce a fost trimis din Portugalia în Sydney, Australia, luna trecută. Statul european este o poartă de intrare cunoscută pentru drogurile care provin din Mexic și America de Sud.

Consola PS5, înlocuită cu o replică

După ce au descoperit cocaina, oamenii legii au înlocuit consola cu o replică, pe care au trimis-o la destinația finală, o adresă din Tweed Heads, statul New South Wales.

Pachetul a fost ridicat de un bărbat de 48 de ani, care a fost reținut cu această ocazie. Ulterior au fost arestați alți doi complici, bărbați, de 35, respectiv 32 de ani.

Dacă sunt găsiți vinovați de trafic cu cocaină, cei trei riscă să petreacă fiecare până la 25 de ani după gratii.

Cocaina descoperită valorează, pe stradă, peste 260.000 de dolari.

Nu este prima dată când o consolă Sony este folosită în traficul de droguri în Australia. În 2019, un bărbat, gamer, a fost prins după ce s-a folosit de un model PS4 și de PlayStation Network pentru a vinde cocaină în valoare de 34.000 de dolari.

Mai mult, tot în New South Wales poliția a reținut în acest an un gamer care devenise un „lord al drogurilor” pe dark web.

CITEȘTE ȘI:

Hoții au furat console PS5 din camioane aflate în mișcare

Serviciul GeForce Now, disponibil prin intermediul Edge pe consolele Xbox

Samsung va lansa un serviciu de gaming în cloud pentru televizoarele sale cu Tizen

Urmărește Go4Games.ro pe Google News