După ce a refuzat oferta Microsoft, Discord se aliază cu PlayStation

Autor: Cosmin Aionita | 04.05.2021
După ce a refuzat oferta Microsoft, Discord se aliază cu PlayStation

Este de notorietate faptul că Discord s-a aflat în discuții pentru preluarea companiei de către Microsoft în schimbul unei zvonite sume de 10 miliarde de dolari. Serviciul de comunicații preferat de gameri, cu peste 140 de milioane de utilizatori lunari în întreaga lume, a ales totuși să rămână independent, refuzând oferta celor de la Microsoft.

Discord + PlayStation = Love

Mai mult, acum Discord intră într-un parteneriat cu Sony Interactive Entertainment, compania din spatele gamei de console PlayStation, considerată principala rivală a celor de la Microsoft (Xbox) din industria jocurilor video. Ințelegerea a fost anunțată chiar de către Jim Ryan, președintele și CEO-ul celor de la Sony Interactive Entertainment, pe site-ul oficial al companiei.

Echipele Discord și Sony Interactive Entertainment vor lucra astfel împreună pentru a integra serviciile Discord în cadrul experienței de gaming oferite de PlayStation Network. Cele două companii vor colabora pentru a le permite atât utilizatorilor de console, cât și celor de dispozitive mobile să comunice mai eficient, într-un mod mai distractiv, atunci când se joacă împreună. Integrarea serviciilor Discord ar trebui să devină disponibilă pe dispozitivele PlayStation la începutul anului 2022.

Sony a investit strategic în ultimii ani

De asemenea, impresionați de viziunea celor doi cofondatori ai Discord – Jason Citron și Stan Vishnevskiy –, Sony Interactive Entertainment au decis să investească în serviciu, devenind acționar minoritar al companiei. Nu este prima astfel de investiție strategică realizată de Sony în ultima vreme: recent, compania a investit sute de milionare de dolari în Epic Games, iar PlayStation Studios a achiziționat studioul Insomiac Games în schimbul a 229 milioane de dolari.

Conform celor mai recente rezultate financiare anunțate de Sony Interactive Entertainment, compania a livrat, până la finalul lunii martie a acestui an, 7,8 milioane de console PlayStation 5 și nu mai puțin de 115,9 milioane de console PlayStation 4.

Sursa: Sony Interactive Entertainment

Urmărește Go4Games.ro pe Google News