PlayStation 5 a primit update-ul ce adaugă posibilitatea de a extinde spațiul de stocare cu un SSD intern

Autor: Cosmin Aionita | 15.09.2021
PlayStation 5 a primit update-ul ce adaugă posibilitatea de a extinde spațiul de stocare cu un SSD intern
Foto: Sony Interactive Entertainment

Cu aproape un an trecut de la apariția pe piață a consolei, Sony a lansat în sfârșit poate cel mai așteptat update software pentru PlayStation 5. Acest al doilea update major pentru sistemul de operare al consolei adaugă mult ceruta opțiune de a extinde spațiul de stocare de pe PlayStation 5 cu ajutorul unui SSD intern în format M.2.

Doar SSD-urile performante și bine răcite funcționează pe PS5

Atenție însă înainte de a aplica un astfel de upgrade: Sony impune niște cerințe hardware destul de restrictive în privința dispozitivelor ce pot fi folosite pentru a extinde spațiul de stocare de pe PlayStation 5: SSD-urile în cauză trebuie sa fie conforme standardului PCIe 4.0, să ofere o viteză de citire susținută de cel puțin 5500MB/s și să beneficieze de un sistem suplimentar de răcire (precum un heatsink).

Iar toate acestea fără să depășească dimensiunile permise de slot-ul dedicat de pe consolă. Mai multe informații despre modelele compatibile pot fi găsite pe site-ul celor de la Sony PlayStation.

Sunet 3D și pentru difuzoarele de TV

Interfața consolei PlayStation 5 primește, de asemenea, funcționalități suplimentare, cum ar fi personalizarea secțiunii Control Center, îmbunătățirea componentei Game Base, afișarea separată a versiunilor de PS4 și PS5 ale jocurilor ce beneficiază de ediții pentru ambele console, precum și un activity tracker pentru pasionații de trofee PSN.

De asemenea, acest update pentru PlayStation 5 adaugă și posibilitatea de a reda sunet 3D prin intermediul difuzoarelor stereo de pe TV-uri (era posibil doar în căști până acum), precum și o secțiune de personalizare EQ pentru posesorii de căști Pulse 3D.

Nu în ultimul rând, update-ul aduce și îmbunătățiri pentru aplicația mobilă Remote Play, dar și posibilitatea ca utilizatorii de console PlayStation 4 să vadă și trofeele din jocurile pentru PlayStation 5.

PlayStation 5 SSD
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News