Quantic Dream renunţă la jocurile exclusive pentru PlayStation

Autor: Cosmin Aionita | 30.01.2019
Quantic Dream renunţă la jocurile exclusive pentru PlayStation

Quantic Dream, studioul din Paris responsabil pentru titlurile Heavy Rain, Beyond: Two Souls şi Detroit: Become Human a anunţat încheierea unui parteneriat cu gigantul chinez NetEase, acesta achiziţionând o parte minoritară din acţiunile studioului fondat de David Cage. Astfel, NetEase va asigura finanţarea viitoarelor proiecte ale Quantic Dream.

Mai mult, odată cu această schimbare majoră, Quantic Dream va încheia colaborarea exclusivă cu Sony Interactive Entertainment, viitoarelor jocuri ale studioului urmând să fie proiecte multiplatform. Astfel, pe lângă fanii PlayStation, deja obişnuiţi cu jocurile axate pe poveste şi decizii ce o pot influenţă, caracteristice celor de la Quantic Dream, studioul speră ca noile sale titluri să ajungă la un public cât mai larg.

NetEase este partenerul celor de la Blizzard Entertainment pentru piaţa asiatică, operând popularul MMORPG World of Warcraft în China şi ocupându-se şi de realizarea deja foarte controversatului Diablo Immortal. De asemenea, NetEase a investit nu mai puţin de 100 de milioane de dolari în studioul Bungie, responsabil pentru seriile Halo şi Destiny.

Zvonurile indicau că şi cei de la Sony ar fi fost interesaţi de achiziţionarea Quantic Dream, după o colaborare fructuoasă de 12 ani. Recentul scandal în care a fost implicat studioul, fost angajaţi acuzând condiţiile de lucru foarte grele, i-ar fi determinat pe cei de la Sony Interactive Entertainment să renunţe la această mişcare.

Cel mai recent joc al studioului Quantic Dream – Detroit: Become Human – a fost lansat în primăvara anului trecut, fiind disponibil în exclusivitate pentru PlayStation 4.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News