Regizorul original al jocului The Last of Us, omis intenționat de pe genericul serialului omonim realizat de HBO?

Autor: Cosmin Aionita | 23.01.2023
Regizorul original al jocului The Last of Us, omis intenționat de pe genericul serialului omonim realizat de HBO?
Foto: HBO

Debutul serialului The Last of Us pe HBO a fost primit cu multa căldură din partea fanilor, încântați de modul fidel în care show-ul de televiziune reproduce jocul omonim. După cum se obișnuiește în astfel de producții, pe genericul serialului este menționat că avem de-a face cu o adaptare a unui joc video, producție a studioului Naughty Dog. Pe lângă denumirea studioului, este menționat însă doar numele lui Neil Druckmann, drept scenarist al jocului.

Lipsește însă vreo mențiune la Bruce Straley, cel care s-a ocupat de „regia” primului joc din seria The Last of Us. De altfel, Straley era creditat drept Game Director-ul primului The Last of Us, în timp ce Neil Druckmann ocupa poziția de Creative Director. Interesant este faptul că Straley făcea partea din „vechea gardă” din studioului Naughty Dog, fiind cel de-al cincisprezecelea angajat al studioului, în ordine cronologică.

The Last of Us HBO
Bruce Straley. Foto: Wildflower Interactive

De-a lungul anilor, Bruce Straley și-a adus contribuția la jocuri precum CTR: Crash Team Racing, trilogia Jak and Daxter, a jucat rolul de art director pentru Uncharted: Drake’s Fortune, fiind promovat în poziția de game director pentru Uncharted 2: Among Thieves și The Last of Us, unde a lucrat alături de Neil Druckmann. Cei doi și-au continuat colaborarea și pentru Uncharted 4: A Thief’s End, unde Straley a fost din nou game director, însă nu și pentru The Last of Us Part II, Straley anunțând în 2017 că urma să părăsească studioul.

Conform unui recent interviu acordat de Straley pentru LA Times, relația sa cu Naughty Dog a devenit din ce în ce mai „tensionată”. Și, în ciuda faptului că Druckmann este menționat pe genericul serialului The Last of Us (pentru care a și scris scenariul, este producător executiv, precum și regizorul unuia dintre episoade), numele lui Bruce Straley a fost omis, acesta din urmă necâștigând niciun ban de pe urma adaptării realizate de HBO.

Totuși, așa-zisa „excludere” a lui Straley din lista de credits a serialului The Last of Us poate avea o explicație mult mai logică. După cum am menționat, genericul serialului menționează că este vorba despre o adaptare a jocului video realizat de studioul Naughty Dog, al cărui scenariu a fost scris de Neil Druckmann. Iar aceste două afirmații sunt cât se poate de adevărate, Druckmann fiind singurul dintre cei doi creditat cu scrierea poveștii jocului.

Mai mult, în cadrul recentului The Last of Part I, remake-ul primului joc din serie, Bruce Straley primește o mulțumire specială din partea întregii echipe rămase la Naughty Dog pentru „rolul său determinant în procesul de dezvoltare a jocului The Last of Us”.

The Last of Us HBO
Foto: Naughty Dog

Serialul The Last of Us poate fi vizionat pe HBO sau prin intermediul platformei HBO Max, noi episoade (dintr-un total de 9) urmând să fie publicate în fiecare zi de luni. Jocul The Last of Us Part I este disponibil acum pentru PlayStation 5, o versiune pentru PC urmând să fie disponibilă începând cu 3 martie 2022.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News