Rod Fergussion părăseşte Microsoft şi va gestiona seria Diablo la Blizzard Entertainment

Autor: Cosmin Aionita | 06.02.2020
Rod Fergussion părăseşte Microsoft şi va gestiona seria Diablo la Blizzard Entertainment

Rod Fergusson, conducătorul echipei The Coalition (parte a Xbox Game Studios), a decis să părăsească studioul deţinut de Microsoft în favoarea unei noi provocări în cadrul Blizzard Entertainment.

Fergusson are o experienţă vastă în industria dezvoltatoare de jocuri video, fiind responsabil pentru seria Gears of War atât la Epic Games (până în 2011), cât şi în cadrul studioului The Coalition al Microsoft, unde a supervizat producţia şi lansarea titlurilor Gears of War 4 şi Gears 5. De asemenea, în 2011, Rod Fergusson a fost cooptat în studioul Irrational Games pentru a gestiona procesul de producţie a jocului BioShock Infinite.

În noua lui funcţie la Blizzard Entertainment, Rod Fergusson va avea îndatoriri similare, de aceasta dată fostul lider de la The Coalition fiind însărcinat cu gestiunea francizei Diablo. După fiascoul cauzat de WarCraft III: Reforged, cei de la Blizzard au nevoie de un conducător cu mână forte, care să se asigure că greşelile nu vor fi repetate şi în cazul recent anunţatului Diablo IV. Pe lângă Diablo IV, Blizzard mai lucrează şi la Diablo Immortal pentru dispozitivele mobile.

Ultimul titlu la care Rod Fergusson şi-a adus contribuţia este jocul de tactică şi strategie Gears Tactics, ce urmează să fie lansat pentru PC (Windows 10 şi Steam) pe 28 aprilie 2020.

Blizzard Entertainment nu a dezvăluit în mod oficial perioada de apariţie pentru Diablo IV, zvonurile indicând însă că vom avea parte de un beta extins în cursul acestui an, urmat de lansarea propriu-zisă în 2021. Diablo IV a fost anuntat pentru PC, PlayStation 4 şi Xbox One.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News