Studioul Piranha Bytes, responsabil pentru seria Gothic, riscă să fie închis

Autor: Cosmin Aionita | 24.01.2024
Studioul Piranha Bytes, responsabil pentru seria Gothic, riscă să fie închis

Pe fondul problemelor financiare prin care trece grupul Embracer, proprietarul Piranha Bytes, în ultimele zile au apărut zvonuri referitoare la închiderea studioului german. Nemții și-au dobândit faima prin dezvoltarea primelor trei jocuri din seria Gothic, lansând apoi seriile Risen și ELEX, RPG-uri apreciate de fanii înrăiți ai genului, fără a fi însă succese comerciale de răsunet. În 2019, fuseseră achiziționați de grupul Embracer, sub umbrela publisher-ului THQ Nordic.

Ei bine, printr-o postare pe contul oficial de Twitter / X al studioului, Piranha Bytes a recunoscut că echipa nu trece prin cele mai bune momente, însă studioul nu a fost încă închis. În încercarea de a ține studioul la suprafață, echipa este în căutarea unui partener (un alt publisher, probabil) pentru viitorul ei proiect. Conform declarației oficiale, cei de la Piranha Bytes sunt convinși că vor atinge acest obiectiv și vor salva studioul.

Remake-ul Gothic nu este afectat

Deși au achiziționat numeroase companii din industria jocurilor video în ultimii ani, cei de la Embracer Group au probleme financiare destul de mari acum, în urma eșecului de a atrage anumite investiții majore din zona arabă. Astfel, au fost nevoiți să închidă deja studiouri precum Free Radical sau Volition, iar altele au fost afectate de concedieri substanțiale.

Din fericire pentru viitorul seriei Gotic, eventuala închidere a studioului Piranha Bytes nu ar afecta cu nimic dezvoltarea remake-ului primului joc din serie. Pentru acest proiect, THQ Nordic a pus bazele unui alt studio – Alkimia Interactive –, de această dată localizat în Barcelona, Spania.

Sursa: Piranha Bytes Twitter / X

Urmărește Go4Games.ro pe Google News