Tencent preia pachetul majoritar al Techland. Ce se întâmplă cu compania poloneză

Autor: Cosmin Aionita | 25.07.2023
Tencent preia pachetul majoritar al Techland. Ce se întâmplă cu compania poloneză
Foto: Techland

Printr-o scrisoare deschisă, Paweł Marchewka, CEO-ul celor de la Techland, a dezvăluit un nou parteneriat cu gigantul Tencent, ce se află în plin proces de a deveni acționarul majoritar al companiei poloneze.

Tencent își continuă extinderea în industria jocurilor video, investind deja în studioul Dontnod Entertainment, proiectând consola portabilă G Cloud împreună cu Logitech și dorindu-și să preia acționariatul majoritar în publisheri cu greutate precum Ubisoft. De atfel, Tencent a încheiat anului 2021 cu câștiguri mai mari decât companii veterane din aceasta industrie, precum Sony sau Nintendo.

Conform lui Marchewka, acest parteneriat le va permite celor de la Techland să-și urmeze în continuare viziunea pentru viitoarele jocuri ale studioului. Techland păstrează și drepturile complete asupra propriilor proprietăți intelectuale, libertatea de creație deplină și va continua să opereze independent. Paweł Marchewka, care a fondat compania în 1991, va continua să conducă Techland din rolul său de CEO.

Dying Light 2 Stay Human este cel mai recent titlu realizat și lansat de Techland. Jocul a fost lansat în luna februarie a anului trecut, oficialii Techland confirmând că Dying Light 2 a înregistrat vânzări de peste 5 milioane de exemplare în primul său an pe piață. Simultan, primul joc al seriei Dying Light trecuse de bariera a 20 de milioane de exemplare comercializate la nivel mondial.

Sursa: Techland

Urmărește Go4Games.ro pe Google News