The Last Guardian, amânat încă o dată

Autor: Cosmin Aionita | 13.09.2016
The Last Guardian, amânat încă o dată

Dacă pe partea hardware cei de la Sony par stăpâni pe situaţie, în această toamnă urmând să-şi facă apariţia două noi modele ale consolei PlayStation 4 (Slim şi Pro), precum şi headset-ul pentru realitate virtuală PlayStation VR, compania japoneză calcă strâmb din ce în ce mai des în ceea ce priveşte jocurile exclusive.

Doar în ultimele luni lansările unor titluri exclusive importante au fost amânate, Horizon: Zero Dawn fiind aşteptat acum la începutul lunii martie 2017, în timp ce Gran Turismo Sport a fost amânat până anul viitor, fără a ne fi oferite detalii despre o eventuală dată de lansare. Iată că acestui şir de amânări i se alătura şi The Last Guardian, un veritabil campion la acest capitol.

Aflat în lucru de aproximativ un deceniu, The Last Guardian a fost anunţat oficial în cadrul E3 2009, lansarea sa fiind amânată de mai multe ori decât putem aminti. Jocul este produs de studioul Sony Japan, alături de designer-ul Fumito Ueda, aceeaşi echipă fiind responsabilă şi pentru clasicele Ico şi Shadow of The Colossus. La E3 2016 a fost anunţat, prin intermediul unui trailer, că The Last Guardian va fi lansat pe 26 octombrie 2016.

Iată însă că blestemul amânărilor a lovit încă o dată, Sony anunţând prin vocea lui Shuhei Yoshida (preşedintele SIE World Wide Studios) că The Last Guardian va fi amânat încă o dată, echipa dezvoltatoare descoperind în fazele finale ale producţiei mai multe bug-uri decât s-ar fi aşteptat. Astfel, jocul are nevoie de încă câteva săptămâni în „incubator” pentru a fi gata de lansare.

În urma acestei noi amânări, The Last Guardian va fi lansat, exclusiv pentru PlayStation 4, pe 5 decembrie 2016 în America de Nord, 6 decembrie în Europa continentală şi 7 decembrie în Regatul Unit al Marii Britanii.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News