Top 10: cele mai tari jocuri de la E3 2018 – Partea a II-a

Autor: Cosmin Aionita | 27.06.2018
Top 10: cele mai tari jocuri de la E3 2018 - Partea a II-a

A venit vremea să încheiem lista celor mai promiţătoare jocuri pe care am avut ocazia să le urmărim cu ocazia prezentărilor realizate de marii publisheri la E3 2018. Chiar dacă a fost evident faptul că majoritatea dintre aceştia au păstrat în mânecă aşi importanţi pentru generaţia viitoare de console (sau pentru serviciile de game streaming?), am avut totuşi parte şi de o ofertă bogată de jocuri actuale, pe care vom avea ocazia să le încercăm cel târziu în cursul anului viitor.

The Last of Us Part 2

Reamintim că pentru acest clasament nu au fost selectate decât jocuri din care am putut vedea gameplay real (fie în demonstraţii extinse, fie în trailere), titlurile prezentate doar prin intermediul trailerelor prerenderizate sau cu secvenţe „in-engine” fara gameplay propriu-zis nefiind luate în considerare.

Aşadar, am ajuns la momentul adevăralui: iată care sunt jocurile care ne-au lăsat cea mai bună impresie în urma prezentărilor de la E3 2018.


05. RAGE 2
(Avalanche Studios/id Software/Bethesda)
PS4/Xbox One/PC

Ce obţii când combini experienţa în jocuri open world a celor de la Avalanche Studios (seria Just Cause şi Mad Max), expertiza în domeniul shooterelor a celor de la id Software (părinţii genului) şi bugetul generos pus la dispoziţie de Bethesda? RAGE 2, o continuare surpriză, la care mulţi dintre noi, trebuie să recunoaştem, nu ne aşteptam. Şi, sincer, chiar nu anticipam ca RAGE 2 să fie dezvoltat drept un joc single player, în care seriozitatea se află cel mult pe plan secundar, lăsând frâu liber acţiunii nebune şi atitudinii umoristice. V-au prins jocuri gen DOOM sau Bulletstorm? Atunci RAGE 2 nu ar trebui să lipsească de pe lista voastră.

Perioada lansării: primăvara 2019


04. SPIDER-MAN
(Insomniac Games/Sony Interactive Entertainment/Marvel Entertainment)
PlayStation 4

Am menţionat că am încercat ca în clasamentul de anul acesta să nu se regăsească titluri selectate şi în anii trecuţi. Spider-Man este excepţia de la această regulă, cele două demonstraţii extinse de gameplay prezentate la E3 2018 convigându-ne că jocul celor de la Insomniac Games îşi merită cu prisosinţă locul şi în topul de la E3 2018. După cum puteţi vedea şi în cele două demo-uri de mai jos, producătorii nu au făcut rabat în ceea ce priveşte includerea în joc a unora dintre cei mai emblatici răufăcători din acest univers, şi nici legat de libertatea de mişcare şi nivelul grafic al mediului open world în care se va desfăşura jocul. Şi cea mai bună parte abia urmează: ne vom putea bucura de toate acestea foarte curând, Spider-Man urmând să fie lansat la sfârşitul acestei veri.

Data lansării: 7 septembrie 2018


03. RESIDENT EVIL 2 (remake)
(Capcom)
PS4/Xbox One/PC

Cum am atins podiumul acestui clasament, începem să simţim forţa celor de la Capcom, în opinia noastră publisher-ul cu cea mai spectaculoasă prezenţă la această ediţie E3. Una dintre dovezile în acest sens a fost debutul remake-ului lui Resident Evil 2, prezentat, în mod extins, în cadrul conferinţei de presă Sony PlayStation. Vom avea parte de aceeaşi invazie zombie din Raccoon City de acum două decenii, adusă la zi atât grafic, cât şi în ceea ce priveşte mecanicile de joc. Camerele fixe au fost abandonate în favoarea unei perspective third person over the shoulder, iar ambele personaje jucabile, fiecare cu propria campanie, vor fi incluse în acest remake modern.

Data lansării: 25 ianuarie 2019


02. THE LAST OF US PART II
(Naughty Dog/Sony Interactive Entertainment)
PlayStation 4

E3 2018 a marcat un moment important pentru procesul de dezvoltare a jocului The Last of Us Part II: cu această ocazie au fost dezvăluite primele secvenţe de gameplay din noul joc al celor de la Naughty Dog. Aşadar, am avut ocazia să o urmărim pe Ellie în acţiune, aceasta preluând „ştafeta” de personaj principal în acest nou titlu al seriei. Şi, după cum ne-au obişnuit deja cei de la Naughty Dog, puţine alte studiouri se pot compara cu ei atunci când vine vorba de animaţiile din propriile jocuri, demonstraţia de gameplay din The Last of Us Part II fiind elocventă în acest sens: pe lângă naturaleţea mişcărilor lui Ellie, putem observa cu uşurinţă că eroina a învăţat mişcări noi şi a căpătat acces la noi tipuri de arme şi muniţii, cum ar fi săgeţile explozive. Dacă Naughty Dog ar fi anunţat şi o eventuală perioadă de lansare pentru joc, The Last of Us Part II cu greu putea rata primul loc al acestui clasament.

Data lansării: N/A


01. DEVIL MAY CRY 5
(Capcom)
PS4/Xbox One/PC

Aminteam mai devreme că niponii de la Capcom au fost probabil cel mai activ publisher de la acest E3, nedezamăgind în privinţa noilor titluri anunţate. Iar totul a început pe scena celor de la Microsoft, când Capcom ne-a facut să trecem prin mai multe stări emoţionale pe parcursul trailer-ului de debut al jocului Devil May Cry 5. Mai întâi confuzie, neştiind exact despre ce titlu era vorba, apoi îndoială, când noua coafură a lui Nero ne-a adus aminte poate prea mult de Dante din DmC: Devil May Cry, apoi un oarecare confort sufletesc atunci când am înţeles că avem de-a face cu Nero, acesta „turându-şi” sabia Red Queen, totul sfârşind cu entuziasm pur, atunci când, la final, îşi face apariţia şi Dante pe motocicletă. Şi, pentru a risipi orice urmă de dubiu, în spatele lui Devil May Cry 5 se afla echipa producătoare originală, Capcom promiţând că gameplay-ul clasic al seriei va reveni, la un framerate fluent de 60 de cadre pe secundă. Abia aşteptăm!

Perioada lansării: primăvara lui 2018


Acestea sunt jocurile care, în opinia redacţiei Go4games, si-au lasat amprenta asupra E3 2018. Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi şi opiniile voastre folosind rubrica de comentarii de mai jos.

Top 10: cele mai tari jocuri de la E3 2018 – Partea I

Urmărește Go4Games.ro pe Google News