Xbox Series X, fără titluri exclusive în primii ani după lansare

Autor: Cosmin Aionita | 14.01.2020
Xbox Series X, fără titluri exclusive în primii ani după lansare

Într-un inverviu acordat publicatiei MCV/Develop, Matt Booty, conducătorul Xbox Game Studios, a făcut o declaraţie oarecum şocantă, mai ales în condiţiile în care compania din care face parte – Microsoft – se pregăteşte de lansarea viitoarei generaţii de console Xbox Series X.

Astfel, conform lui Booty, studiourile aflate în gestiunea sa nu vor lansa titluri exclusive pentru Xbox Series X, cel puţin nu în primii 1-2 ani de la apariţia consolei pe piaţă. Motivul ar fi unul simplu: Microsoft doreşte să inspire încredere clienţilor care optează chiar acum pentru o consolă Xbox (Xbox One S sau Xbox One X), asigurându-i că vor primi conţinut de calitate pentru o perioadă îndelungată.

Aşadar, în intervalul amintit mai devreme, toate jocurile “exclusive” produse intern de echipele din cadrul Xbox Game Studios vor putea fi rulate atât pe noul Xbox Series X, unde vor beneficia, mai mult ca sigur, de grafică îmbunătăţită, precum şi pe vechea generaţie de console Xbox One, dar şi pe PC-urile echipate cu sistem de operare Windows 10.

Această abordare mai puţin obişnuită, mai ales la apariţia unei console noi, nu ar trebui să ne mire: Microsoft pare să fi renunţat la ideea de a vinde volume mari de hardware, axându-se în schimb pe serviciile software oferite, cum ar fi abonamentul Xbox Game Pass. Astfel, cu cât mai multe dispozitive pe care compania îşi poate “desface” serviciile, cu atât mai bine.

În schimb, reputatul jurnalist Jason Schreier de la Kotaku, conform surselor sale, a afirmat că Sony va lansa PlayStation 5 alături de titluri create exclusiv pentru noua consolă. Astfel, deşi vor exista jocuri ce-şi vor face apariţia atât pentru PlayStation 4, cât şi pentru PlayStation 5, Sony mizează în continuare pe diferenţierea clară dintre generaţii, intenţionând să ofere jocuri exclusive pentru PS5 încă din momentul apariţiei pe piaţă a consolei.

Atât Xbox Series X, cât şi PlayStation 5, sunt aşteptate pe piaţă în perioada sărbătorilor de iarnă din 2020.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News