Xbox Smart Delivery: cumperi jocul o singură dată și îl poti rula pe Xbox Series X, dar și pe consolele vechi

Autor: Cosmin Aionita | 16.06.2020
Xbox Smart Delivery: cumperi jocul o singură dată și îl poti rula pe Xbox Series X, dar și pe consolele vechi

Odată cu apariția pe piață a viitoarei console Xbox Series X, Microsoft va introduce și noua tehnologie numită Xbox Smart Delivery, prin intermediul căreia utilizatorii nu vor fi nevoiți să cumpere din nou edițiile next-gen ale jocurilor pe care le dețin deja. Dimpotrivă, o singură achiziție a unui joc va fi suficientă: Smart Delivery va detecta consola pe care jucătorul o deține  (Xbox Series X sau un model Xbox One mai vechi) și va descărca versiunea corectă a respectivului joc.

Xbox Smart Delivery va fi disponibil atât pentru jocurile disponibile în format digital pe Xbox Live Store, cât și pentru cele achiziționate în format fizic, pe disc. Implementarea acestei funcții va rămâne însă la latitudinea producătorilor, Microsoft confirmând că propriile titluri realizate Xbox Game Studios vor include suport pentru Smart Delivery.

Gears 5, Halo Infinte și Cyberpunk 2077 vor oferi suport pentru Xbox Smart Delivery

Compania a oferit și trei exemple clare de jocuri ce vor beneficia de Smart Delivery. Gears 5, joc pe care îl puteți achiziționa chiar acum pentru Xbox One, va beneficia de un update gratuit pentru Xbox Series X, ce va aduce o serie de îmbunătățiri grafice, și va fi gratuit pentru cei care aleg să facă upgrade-ul la noua consolă Microsoft.

De asemenea, Halo Infinite va fi lansat simultan pentru Xbox Series X și Xbox One (și pentru PC-urile cu Windows 10), o singură achiziție a jocului fiind suficientă pentru a putea rula noul shooter de la 343 Industries atât pe vechile, cât și pe noile console.

Nu în ultimul rând, de funcționalitatea Smart Delivery se va bucura și Cyberpunk 2077, foarte așteptatul RPG first person de la CD Projekt. Jocul urmează să fie lansat pe 17 septembrie 2020, iar cei care îl achiziționeaza pentru Xbox One îl vor putea rula, la apariția lui Xbox Series X, și pe noua consolă, cu îmbunătățiri semnificative, fără nicio taxă suplimentară.

Inclus în Xbox Game Pass

De asemenea, funcția Xbox Smart Delivery urmează să fie adaugată și unora dintre jocurile ce sunt disponibile prin intermediul abonamentului Xbox Game Pass. Atât în cazurile achizițiilor digitale, cât și în ceea ce privește edițiile fizice sau titlurile incluse în Game Pass, va trebui să fiți atenți la simbolul de mai jos, ce va marca jocurile compatibile cu Smart Delivery.

În momentul lansării consolei Xbox Series X, programată pentru sărbătorile de iarnă din 2020, funcția Smart Delivery va fi oferită de următoarele titluri:

Xbox Smart Delivery

Sursa: Xbox Wire

Urmărește Go4Games.ro pe Google News