Resident Evil Village va face pasul către noi platforme

Autor: Cosmin Aionita | 07.06.2022
Resident Evil Village va face pasul către noi platforme
Foto: Capcom

În ultimele zile, Capcom a anunțat că va aduce Resident Evil Village, cel mai recent nou al seriei, pe noi platforme. Astfel, în cadrul celui mai recent episod State of Play, a fost confirmată sosirea aventurii lui Ethan Winters pe PlayStation VR2, în momentul în care noul headset de la Sony va fi disponibil pe piață.

Astfel, întreaga campanie single player a jocului va fi disponibilă pe PlayStation VR2, cu suport pentru afișajul 4K HDR al dispozitivului, pentru tehnologia eye tracking, 3D audio și controllerele PS VR2 Sense, ce vor oferi noi metode de a interacționa cu universul macabru din RE Village.

Spre exemplu, jucătorii vor putea pur și simplu ridica brațele pentru a se apăra de atacurile inamicilor. De asemenea, vor fi introduse noi elemente de gameplay, precum posibilitatea ca Ethan Winters să poarte câte o armă în fiecare mână.

Resident Evil ajunge pe Mac

De asemenea, Masaru Ijuin, manager-ul diviziei Advanced Technical Research Division din cadrul Capcom, a fost prezent pe scena celui mai recent event Apple, confirmând că Resident Evil Village va fi disponibil și pentru computerele Mac echipate cu cipurile M1 și M2 dezvoltate de Apple.

Grație noilor API-uri și tehnologii dezvoltate de Apple (Metal 3 si MetalFX), această versiune de Resident Evil Village va putea rula fără probleme, conform lui Ijuin, pe laptop-urile MacBook Air în rezoluție 1080p, iar pe sistemele Mac Studio în 4K.

Versiunea pentru Mac a jocului Resident Evil Village va fi lansată, mai târziu, în cursul acestui an.

Sursa: Capcom, Apple YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News