Încă un film bazat pe un joc video popular este în lucru

Autor: Adrian Popa | 22.11.2022
Încă un film bazat pe un joc video popular este în lucru
Foto: Sega

Streets of Rage, un joc video popular de la Sega, va fi transformat în film. Drepturile au fost achiziționate de către Lionsgate, iar de proiect se va ocupa scenaristul și producătorul Derek Kolstad. El este creatorul francizei „John Wick”.

Kolstad este un fan al Streets of Rage, iar acest lucru este important. Se pare că o parte din scenariștii de la serialul „The Witcher” nu sunt fani ai universului fantastic imaginat de autorul Andrzej Sapkowski, iar acesta ar fi fost motivul pentru care Henry Cavill nu a mai dorit să continue în rolul principal.

În general, filmele realizate după jocuri video nu au avut succes. Chiar și așa, Lionsgate pariază pe această strategie. Pe lângă filmul bazat pe Streets of Rage, compania face și unul bazat pe Borderlands.

În filmul „Street of Rage”, mai mulți foști polițiști vor lupta împotriva unui grup infracțional, potrivit The Variety. Din echipa de producție mai fac parte Toru Nakahara (de la Sega) și Dmitri M. Johnson (compania de producție dj2 Entertainment).

Nakahara a fost producător la primele două filme „Sonic the Hedgehog” și va fi producător executiv la serialul „Sonic Prime”.

Sega, compania care produce consola video preferată a lui Brad Pitt, a lansat trei jocuri Street of Rage între 1991 și 1994. Al patrulea titlu din serie a debutat pe piață în 2020. Sunt disponibile și versiuni mobile ale jocului clasic, pentru Android și iOS.

Un film bazat pe un joc video pregătește și Sony. Au început filmările la „Gran Turismo”, inspirat de franciza de jocuri de succes la care grupul japonez este publisher. Potrivit companiei, filmul este bazat pe povestea reală a lui Jann Mardenborough, jucător de Gran Turismo care a devenit pilot de curse profesionist după ce a câștigat mai multe competiții de gaming.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News