The Lord of the Rings a trecut sub controlul Embracer Group. Ce studiouri a mai cumpărat gigantul nordic

Autor: Cosmin Aionita | 18.08.2022
The Lord of the Rings a trecut sub controlul Embracer Group. Ce studiouri a mai cumpărat gigantul nordic

Zi mare pentru Embracer Group, una dintre companiile cu cea mai rapida creștere din industria divertismentului digital: după ce a achiziționat studiourile vestice ale Square Enix pentru un preț surprinzător de mic, compania din Suedia a anunțat încă o serie impresionanta de achiziții.

Prima pe lista este compania Limited Run Games, specializată pe realizarea exemplarelor fizice ale unor jocuri apreciate, lansate inițial doar în format digital. Limited Run Games va continua să opereze sub subsidiarul Freemode al celor de la Embracer Group.

Embracer a anunțat, de asemenea, achiziționarea pachetului total de acțiuni al Tripwire Interactive, studio responsabil pentru jocuri precum cele din seriile Killing Floor, Rising Storm sau Maneater, inclusiv ramura de publishing Tripwire Presents. Acestea vor funcționa în continuare sub subsidiarul Saber Interactive al celor de la Embracer Group.

Seria de achiziții ale unor noi studiouri nu s-a oprit însă aici: Singtrix, studio specializat în realizarea de jocuri muzicale, se alătură subsidiarei Freemode, în timp ce Tuxedo Labs (studioul suedez responsabil pentru jocul Teardown) va opera sub subsidiara Saber Interactive.

Control asupra proprietăților intelectuale The Lord of the Rings

Nu în ultimul rând, Embracer Group, prin subsidiara Freemode, a ajuns la o înțelegere pentru preluarea Middle-earth Enterprises, o fosta divizie a The Saul Zaentz Company, ce deține și gestionează un catalog impresionant de proprietăți intelectuale și drepturi asupra operelor literare The Lord of The Rings și The Hobbit ale autorului J.R.R. Tolkien, precum și a restului de creații literare legate de Middle-earth și autorizate de Tolkien Estate și HarperCollins. Mai exact, prin Freemode, Embracer Group va controla acum cine poate realiza filme, jocuri video, board games, merchendise etc. pe baza acestor licențe.

Embracer Group deține un portofoliu bogat de studiouri și publisheri ce activează în domeniul divertismentului digital, precum THQ Nordic, Koch Media (Deep Silver), Saber Interactive, Crystal Dynamics (Tomb Raider) sau Gearbox Software.

Sursa: Reset Era

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News