Microsoft: Sony poate să dezvolte un competitor pentru CoD în 10 ani

Autor: Adrian Popa | 22.03.2023
Microsoft: Sony poate să dezvolte un competitor pentru CoD în 10 ani
Foto: Callofduty.com

Sony are timp să dezvolte un competitor pentru Call of Duty (CoD) în următorii 10 ani, a scris Microsoft într-un document transmis către Competition and Markets Authority (CMA) din Marea Britanie. Organizația guvernamentală analizează intenția producătorului Xbox de a cumpăra Activision Blizzard pentru 69 de miliarde de dolari.

Printre soluțiile propuse de CMA pentru finalizarea tranzacției s-a numărat chiar vânzarea francizei Call of Duty.

Microsoft a explicat, în documentul menționat, de ce a încheiat înțelegeri pe 10 ani cu rivale precum Nvidia sau Nintendo, în urma cărora jocurile de Xbox vor ajunge în serviciul cloud GeForce Now, iar CoD pe consolele Switch. Compania le-a propus și rivalilor de la Sony să mențină timp de un deceniu Call of Duty pe PlayStation, dar japonezii au refuzat oferta.

„Microsoft consideră că o perioadă de 10 ani este suficientă pentru Sony, un publisher de top și furnizor de console video, să dezvolte alternative la CoD”, a scris Microsoft. Compania precizează, încă o dată, că nu are intenția să facă seria exclusivă pentru Xbox.

Microsoft pare să fi uitat, când a precizat că Sony are suficient timp pentru a lansa în 10 ani un competitor pentru CoD, că franciza Activision a ajuns la popularitatea de astăzi în 20 de ani. Primul titlu din serie a debutat pe piață în 2003.

CMA va anunța decizia sa în legătură cu tranzacția pe 26 aprilie. Uniunea Europeană se va pronunța în acest caz pe 22 mai.

Între timp, un proces deschis în San Francisco, SUA, de gameri care doreau să blocheze tranzacția a fost respins de judecător.

Sursa: Eurogamer

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News