Mulți gameri resping criptomonedele, dar fanii lor sunt considerați mai „atractivi și inteligenți” – sondaj

Autor: Adrian Popa | 28.07.2022
Mulți gameri resping criptomonedele, dar fanii lor sunt considerați mai „atractivi și inteligenți” - sondaj
Foto: Profimedia Images

Criptomonedele și tehnologiile bazate pe blockchain sunt subiecte controversate în gaming. Minecraft, cel mai popular joc din lume, a anunțat recent că nu le va adopta. Totuși, potrivit unui nou studiu, oamenii care investesc în active cripto sunt percepuți ca fiind mai atractivi, inteligenți și bogați decât cei care nu fac acest lucru.

Sondajul, numit „Investițiile în criptomonede te fac mai atractiv?”, a fost realizat pe un eșantion de peste 1.000 de americanide firma CryptoVantage. Cercetarea arată că majoritatea oamenilor (peste trei sferturi) tind să accepte o întâlnire cu cei care în profilurile lor din aplicațiile de dating menționează criptomonedele.

Citește și > Studiu: Majoritatea dezvoltatorilor de jocuri nu sunt interesați de NFT-uri și plăți cu criptomonede

Mai mult, 50% dintre femei cred că investitorii în cripto sunt mai atractivi decât cei care evită aceste active. Totodată, 40% dintre bărbați cred că cei care dețin monede virtuale sunt mai inteligenți decât cei care le evită.

Per total, 46% dintre respondenți cred că investitorii în active cripto sunt mai atractivi, 42% îi consideră mai inteligenți, iar 34% cred că aceștia sunt mai bogați decât ceilalți oameni.

Totuși, criptomonedele rămân un subiect tabu pentru cupluri: 69% dintre cei care au investit în ele spun că acest lucru a dus la sfârșitul unei relații sentimentale.

Deși aici întâmpină o rezistență mai mare decât în alte domenii, tehnologiile cripto câștigă teren și în industria jocurilor video. Recent, titlurile clasice Sudoku, Solitaire și Missing Letters au fost relansate în versiuni cripto, care le permit jucătorilor să câștige Bitcoin.

Totodată, jocurile de tip play-to-earn sunt considerate de mulți oameni viitorul gamingului.

Sursa: Finbold

Urmărește Go4Games.ro pe Google News