Nintendo a adus jocuri populare de Game Boy pe Switch

Autor: Adrian Popa | 10.02.2023
Nintendo a adus jocuri populare de Game Boy pe Switch
Foto: Shutterstock

Nintendo a adus unele dintre cele mai vechi și populare jocuri din portofoliul său pe consola Switch.

Compania japoneză a lansat mai multe titluri clasice, din anii ’90 și începutul anilor 2000, disponibile la momentul respectiv pentru platformele Game Boy și Game Boy Advance.

Cele două console au fost extrem de populare, cu vânzări de 119 milioane, respectiv 82 de milioane de unități la nivel global.

Printre jocurile de Game Boy care au ajuns pe Switch se numără Tetris, Super Mario Land 2 și Kirby’s Dream Land. Titlurile sunt disponibile în cadrul abonamentului Nintendo Switch Online, care costă 20 de dolari pe an.

Citește și: Nintendo crește salariile angajaților cu 10% în ciuda veniturilor în scădere

Jocuri de Game Boy Advance, precum The Legend of Zelda: Minish Cap și Mario Kart Super Circuit, sunt disponibile în cadrul abonamentului Nintendo Switch Online + Expansion Pack, care costă 50 de dolari pe an.

Inițiativa Nintendo este binevenită deoarece multe jocuri populare vechi dispar din cauza faptului că nu sunt conservate sau adaptate pentru a putea fi rulate pe platformele moderne. Alte titluri pe care compania la va aduce pe Switch sunt cele din seria The Legend of Zelda Oracle (pentru Game Boy) și jocul F-Zero: Maximum Velocity de pe GBA.

Nintendo a anunțat și o versiune remastered a Metroid Prime (2002), unul dintre cele mai apreciate jocuri din portofoliul său. Mai mult, gigantul japonez a spus că pe 21 aprilie va fi lansat titlul Advance Wars 1 + 2: Re-Boot Camp, întârziat cu un an din cauza războiului din Ucraina.

Totodată, Nintendo a publicat un trailer pentru The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, care ar urma să fie lansat pe 12 mai.

Sursa: Axios

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News