Proiectul Switch Pro ar fi fost anulat pentru o consolă Nintendo complet nouă

Autor: Adrian Popa | 28.12.2022
Proiectul Switch Pro ar fi fost anulat pentru o consolă Nintendo complet nouă
Foto: Shutterstock

Nintendo a lucrat mai mult timp la o consolă Switch Pro, dar proiectul ar fi fost anulat pentru un dispozitiv complet nou, potrivit surselor lui John Linneman de la podcastul Digital Foundry.

El susține că a vorbit cu mai multe surse care i-au confirmat informația. Cel mai probabil noua consolă Nintendo nu va ajunge pe piață în 2023, potrivit lui Linneman.

Compania japoneză a lansat actualizări hardware pentru produsele sale populare de-a lungul anilor. Exemple sunt consolele DSi și New Nintendo 3DS, dar în cazul Switch tradiția va fi ignorată.

Este posibil ca dezvoltarea unei versiuni Switch Pro să fi fost afectată de criza semiconductorilor din ultimii ani. Probabil Nintendo a decis, în aceste condiții, să aloce resursele pentru modelul Switch OLED.

Citește și: Jocurile video mobile ale Nintendo sunt în declin

Nintendo Switch este, după șase ani pe piață, cea mai populară consolă video din lume, dar caracteristicile sale tehnice sunt depășite, iar dispozitivul nu mai face față bine jocurilor noi. De altfel, acest dispozitiv a intrat pe poziția a cincea în clasamentul celor mai vândute cinci astfel de dispozitive din istorie, după PS2, Nintendo DS, Game Boy și PS4.

Între timp, pe piață au apărut multe produse concurente: Steam Deck de la Valve, Logitech G Gaming Handheld sau Razer Edge.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News