Securitatea slabă ar putea ucide în fașă jocurile de tip play-to-earn. Două atacuri grave, petrecute în câteva zile

Autor: Adrian Popa | 11.04.2022
Securitatea slabă ar putea ucide în fașă jocurile de tip play-to-earn. Două atacuri grave, petrecute în câteva zile

Mulți oameni cred despre jocurile de tip play-to-earn (P2E), care le permit jucătorilor să câștige monede virtuale, că reprezintă viitorul gamingului. Acest lucru este greu de crezut dacă dezvoltatorii nu iau în serios securitatea informatică.

Unul dintre cele mai grave atacuri cibernetice din istorie a vizat un astfel de joc. Rețeaua blockchain care susține popularul titlu Axie Infinity a fost compromisă recent de hackeri, care au furat criptomonede în valoare de 625 de milioane de dolari.

Potrivit lui John Reed Stark, fost director responsabil cu platformele online în cadrul Security and Exchange Commission (SEC), arbitrul pieței financiare din SUA, acest atac arată cât de vulnerabile sunt noile platforme Web3 la atacuri informatice.

Apoi, la scurt timp după incidentul Axie Infinity, un hacker (sau un grup de atacatori) a furat criptomonede în valoare de 300.000 de dolari din blockchain-ul jocului mobil WonderHero. După ce hoțul a vândut token-urile, moneda virtuală a jocului, WND, s-a prăbușit. Dezvoltatorul a fost nevoit să suspende toate serviciile în urma incidentului.

play-to-earn
Valoarea criptomonedei WND s-a prăbușit în urma unui atac informatic (Sursa: Coinmarketcap)

În atacul împotriva WonderHero, hackerul a reușit să obțină cheia privată a companiei, iar apoi a emis 80 de milioane de noi token-uri WND, potrivit lui Tal Be’ery, expert în securitate de la aplicația cripto ZenGo.

Conducerea companiei care deține jocul video refuză să discute cu presa despre incident, potrivit Vice Asia. WonderHero a promis, însă, că îi va recompensa pe jucători cu noi token-uri WND în funcție de câte criptomonede aveau înainte ca rețeaua să fie compromisă.

Jocurile P2E sunt foarte populare în sud-estul Asiei, dar nu au prins încă la publicul din Occident.

Atacurile informatice majore s-au petrecut într-o perioadă dificilă pentru piața jocurilor P2E, care se bazează pe NFT-uri. Aceste active cripto nu se mai bucură de un interes la fel de mare ca anul trecut, iar prețurile sunt în cădere liberă. Situația a determinat unii dezvoltatori, precum Sky Mavis din Vietnam, să treacă la un nou model de business, free-to-play.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News