Serviciul GeForce Now nu va mai fi disponibil în Rusia de la 1 octombrie

Autor: Adrian Popa | 30.08.2023
Serviciul GeForce Now nu va mai fi disponibil în Rusia de la 1 octombrie

Serviciul de cloud gaming GeForce Now nu va mai fi disponibil în Rusia de la 1 octombrie, iar situația are legătură cu sancțiunile economice impuse statului. Compania se alătură altor nume mari de pe această piață, precum Xbox Cloud Gaming și Boosteroid, care părăsesc țara după invadarea Ucrainei.

În Rusia, GeForce Now este oferit prin intermediul unui partener, GFN.ru. Compania a anunțat că nu mai acceptă noi clienți de la 1 septembrie, iar cei care vor avea încă abonamente valabile la 1 octombrie vor primi banii înapoi pentru perioada rămasă.

GeForce Now leaving from Russia 😢
by u/Ningaro in GeForceNOW

Serviciul a fost disponibil în Rusia încă de la debutul său în 2019. Nvidia motivează ieșirea de pe piață prin faptul că nu mai poate asigura, în condițiile actuale, calitatea serviciului la care clienții se așteaptă. Statul condus cu o mână de fier de Vladimir Putin se află sub sancțiuni economice, iar importul de componente high-tech, inclusiv plăci video de producție vestică, este dificil. Un alt motiv îl reprezintă, potrivit site-ului Overclockers.ru, lipsa de popularitatea a acestor servicii în Rusia.

Citește și: Rusia, disperată să-și reanimeze industria jocurilor video, vine cu propuneri de domeniul SF

În multe regiuni ale lumii serviciul de cloud gaming este distribuit prin intermediul unor parteneri. În America Latină, GeForce Now este disponibil prin Abya, iar în Asia prin Softbank și LG U+.

Închiderea serverului din Rusia va face serviciul indisponibil și în state vecine precum Belarus (aflată de asemenea sub sancțiuni dure), Georgia, Armenia și Azerbaijan. Nu știm dacă în unele dintre aceste țări serviciul va reveni sau nu prin găsirea unui nou partener.

Alte nume mari din industria jocurilor video au părăsit de mult Rusia. Printre acestea se numără Sony, Wargaming (dezvoltatorul World of Tanks și World of Warships) sau Electronic Arts.

Sursa: PC Gamer

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News