Electronic Arts întrerupe vânzarea propriilor jocuri în Rusia și Belarus

Autor: Cosmin Aionita | 07.03.2022
Electronic Arts întrerupe vânzarea propriilor jocuri în Rusia și Belarus
Foto: Electronic Arts

Electronic Arts a fost una dintre primele companii din industria jocurilor video care a reacționat la invazia neprovocată a Ucrainei de către Rusia și aliații din Belarus. Astfel, în colaborare cu partenerii oficiali din domeniul sportiv, compania a luat decizia de a elimina toate echipele naționale și de club din Rusia și Belarus din jocurile FIFA și NHL.

Iată că Electronic Arts merge și mai departe: ca semn de solidaritate cu poporul ucrainean, compania a decis să stopeze vânzările propriilor jocuri și pachete DLC, inclusive monedele virtuale pentru aceste titluri, în Rusia și Belarus, atât timp cât acest conflict neprovocat va continua.

Astfel, toate jocurile companiei și conținutul adițional nu va mai putea fi achiziționat prin Origin, EA App sau magazinele in-game în regiunea Rusiei. De asemenea, Electronic Arts lucrează împreună cu partenerii săi pentru eliminarea acestor titluri din ofertele digitale și fizice aferente celorlalte platforme în această regiune a lumii.

Electronic Arts se alătură astfel inițiativelor de acest gen întreprinse de alte companii precum Microsoft, Netflix sau CD Projekt Group.

Sursa: Electronic Arts

Urmărește Go4Games.ro pe Google News