Call of Duty: confirmări confirmate pentru seriile Modern Warfare și Warzone

Autor: Cosmin Aionita | 14.02.2022
Call of Duty: confirmări confirmate pentru seriile Modern Warfare și Warzone
Foto: Activision

În urma anunțului conform căruia compania urmează să fie achiziționată de Microsoft, cei de la Activision Blizzard au devenit mult mai comunicativi în ultima vreme. Astfel, după ce Blizzard Entertainment a confirmat că lucrează la un nou joc survival, precum și la un titlu Warcraft pentru dispozitive mobile, acum a venit rândul celor de la Activision, mai exact a studioului Infinity Ward, să facă noi anunțuri.

Astfel, Pat Kelly, unul dintre conducătorii studioului Infinity Ward, a confirmat (în cadrul unei convorbiri cu presa, creatorii de conținut și colegii de la Raven Software) că se lucrează la următorul capitol al seriei Call of Duty. Acesta va fi o continuare directă a lui Call of Duty: Modern Warfare (2019), unul dintre cele mai de succes jocuri din serie, cu peste 30 de milioane de exemplare vândute până acum.

Noul Call of Duty va folosi un motor grafic complet nou, la care Infinity Ward lucrează de câțiva ani buni pentru a îmbunătăți experiența jucătorilor pe toate platformele. Evident, nu a fost confirmată încă data de lansare exactă pentru acest nou Modern Warfare, însă jocul este așteptat în toamna acestui an.

Pe lângă această continuare pentru Modern Warfare, Infinity Ward conduce și dezvoltarea unei „noi experiențe Call of Duty: Warzone”, construită la rândul său cu ajutorul aceluiași motor grafic nou. Aceast nou Warzone este construit de la zero alături de noul Modern Warfare, ceea ce va permite o integrare mult mai bună între cele două titluri.

Conform spuselor lui Kelly, noua experiență Warzone se dorește a fi „o evoluție masivă a genului Battle Royale” și va include „un mod sandbox extrem de ambițios”, fără a oferi însă detalii suplimentare în acest sens.

Jocurile Call of Duty rămân pe PlayStation

Recent, Microsoft a venit cu noi lămuriri referitoare la soarta viitoarelor titluri din seria Call of Duty, după ce preluarea celor de la Activision Blizzard se va fi încheiat. Astfel, au fost risipite zvonurile unei eventuale exclusivități pentru Xbox și PC a acestor viitoare jocuri Call of Duty.

Conform declarației oficiale, Microsoft va onora toate contractele deja existente ale Activision și va livra pe PlayStation viitoarele jocuri Call of Duty, precum și alte titluri populare din portofoliul Activision Blizzard. De asemenea, s-a ajuns la un acord cu Sony pentru ca aceste jocuri să-și facă apariția pentru consolele PlayStation și după expirarea contractelor deja existente.

Sursa: CharlieIntel.com, Microsoft

Urmărește Go4Games.ro pe Google News