Halo Infinite va avea multiplayer gratuit

Autor: Cosmin Aionita | 03.08.2020
Halo Infinite va avea multiplayer gratuit

După ce Halo Infinite a fost capul de afiș al prezentării Xbox Games Showcase susținute de Microsoft acum două săptămâni, reacția comunității nu s-a lăsat așteptată. În schimb, producătorii au replicat: componenta multiplayer din Halo Infinite va fi oferită în mod gratuit.

Multiplayer gratuit și 120fps

Viitorul episod al seriei Halo a fost aspru criticat de fani, în special pentru aspectul său vizual dezamăgitor pentru un joc ce se dorește a fi “port-drapelul” următoarei generații de console Xbox Series X. Fanii au criticat iluminarea simplistă din demonstrația prezentată de Microsoft, vegetația statică, draw distance-ul agresiv, încărcarea greoaie a unor detalii, dar și aspectul nefinisat al inamicilor.

Pentru a mai îndulci din amarul pasionaților de Halo, studioul 343 Industries a confirmat faptul că porțiunea multiplayer din Halo Infinite urmează să fie disponibilă în mod gratuit, în regim Free-to-play, pentru a putea fi încercată de cât mai mulți jucători.

Cel mai probabil, Microsoft și 343 Industries vor oferi, în schimb, microtranzacții în cadrul componentei multiplayer din Halo Infinite. Totuși, acestea nu vor include loot box-uri oferite în schimbul banilor reali.

De asemenea, prin intermediul aceluiași anunț, 343 Industries a confirmat și că multiplayer-ul din Halo Infinite va putea fi rulat la un framerate de 120 de cadre pe secundă pe viitoarele console Xbox Series X.

RPG-urile au fost starurile show-ului

În lipsa unui răspuns pe măsura așteptărilor celor de la Microsoft, Halo Infinite s-a văzut nevoit să cedeze “coroana” celui mai așteptat joc pentru Xbox Series X în favoarea cuplului de jocuri RPG Avowed și Fable, la rândul lor dezvăluite în cadrul evenimentului Xbox Games Showcase.

Avowed este realizat de experimentatul studio Obsidian Entertainment și promite să fie pentru seria The Elder Scrolls ceea ce The Outer Worlds a fost pentru titlurile Fallout.

Fable, în schimb, se dorește a fi o revitalizare completă a seriei, fiind dezvoltat, de această dată, de Playground Games, echipa din spatele seriei de jocuri de curse Forza Horizon.

Atât Avowed, cât și Fable, vor fi disponibile pe Xbox Series X, dar și pentru PC, fără a avea încă perioade de lansare stabilite.

În schimb, Halo Infinite este așteptat pe Xbox Series X, pe Xbox One și PC în toamna târzie a acestui an, simultan cu lansare consolei Xbox Series X. Componenta multiplayer din Halo Infinite va fi disponibilă în mod gratuit.

Sursa: Halo Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News