Indicii ascunse de Microsoft și Bethesda: Machine Games lucrează la Quake 6?

Autor: Cosmin Aionita | 22.01.2024
Indicii ascunse de Microsoft și Bethesda: Machine Games lucrează la Quake 6?
Foto: Bethesda / Machine Games.

Recenta dezvăluirea a jocului Indiana Jones and the Great Circle, din cadrul Developer_Direct 2024, ar putea ascunde indicii referitoare la următorul proiect al studioului Machine Games, deținut de Bethesda. Astfel, în timp ce membrii studioului prezentau noua aventura a lui Indiana Jones, într-un anumit cadru, pe o tablă din sediul Machine Games, poate fi observat, incomplet, cuvântul QUAKE, alături de cifra 6, precum și logo-ul seriei Quake desenat sub acesta.

Quake Machine Games
Foto: Microsoft. Captură din clipul Developer_Direct 2024.

S-ar putea trage astfel concluzia că, după finalizarea și lansarea noului Indiana Jones, Machine Games ar putea pregăti o continuare pentru seria Quake: al șaselea joc principal, după Quake, Quake II, Quake III Arena, Quake IV și Quake Champions. De altfel, Machine Games nu sunt străini de seria Quake. Au mai lucrat alături de id Software (autorii primelor trei jocuri din seria Quake) la noile jocuri Wolfenstein și sunt familiarizați cu tehnologia acestora, ambele studiouri fiind deținute de Bethesda.

Mai mult, Machine Games a realizat două expansion pack-uri oficiale pentru primul Quake, „Dimension of the Past” și „Dimension of the Machine”, primul disponibil cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a jocului, iar cel de-al doilea inclus, la rândul său, în mai recenta ediție remasterizată a jocului. De asemenea, Machine Games a realizat și „Call of the Machine”, un expansion pack inclus în versiunea remasterizată a jocului Quake II.

Este lesne de înțeles astfel de ce studioul suedez s-ar afla în pole position în privința candidaților potriviți pentru a realiza o continuare a seriei Quake. Iar easter egg-ul ascuns în Developer_Direct 2024 alimentează aceste zvonuri.

Până la o eventuală confirmare însă, Machine Games are in dezvoltare Indiana Jones and the Great Circle, joc ce urmează să fie lansat în cursul anului 2024, în versiuni pentru PC și consolele Xbox Series X|S.

Sursa: Developer_Direct 2024

Urmărește Go4Games.ro pe Google News