Metro Exodus primește update cu Ray Tracing pentru PS5 și Xbox Series. Când va fi disponibil upgrade-ul

Autor: Cosmin Aionita | 10.05.2021
Metro Exodus primește update cu Ray Tracing pentru PS5 și Xbox Series. Când va fi disponibil upgrade-ul
Foto: Deep Silver

După recenta lansare a versiunii Metro Exodus Enhanced Edition, dezvoltată pentru noile tehnologii de pe PC, 4A Games a revenit cu detalii referitoare la edițiile pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S ale jocului. Astfel, Metro Exodus pentru consolele PS5 și Xbox Series X|S va fi disponibil începând cu 18 iunie 2021, iar upgrade-ul va fi gratuit pentru cei care dețin deja jocul pe PlayStation 4 sau Xbox One.

Ray Tracing, 4K și 60fps pentru noile console

În vederea acestui upgrade, 4A Games a retușat motorul grafic 4A Engine pentru a oferi o experiență Ray Tracing mult mai completă, inclusive pentru noile console. Producătorii au construit o nouă metodă de iluminare pentru acest engine, bazată în totalitate pe Ray Tracing, cu numeroase optimizări, upgrade-uri și caracteristici noi adăugate soluțiilor de Global Illumination și Emissive Lighting deja existente în versiunea inițială a jocului, dar și cu adăugarea unei implementări noi a tehnicii Temporal Reconstruction, ce va ajuta la creșterea rezoluției, a detaliilor vizuale și, nu în ultimul rând, a performanței.

Versiunile de Metro Exodus pentru PlayStation 5 și Xbox Series X vor rula în rezoluție 4K, la un framerate de 60 de cadre pe secundă, cu noua soluție de iluminare Ray Traced activată. Atât efectul Ray Traced Global Illumination, cât și Ray Traced Emissive Lighting vor fi activate atât pentru campania inițială a jocului, cât și pentru cele două pachete DLC incluse.

Metro Exodus PS5
Foto: Deep Silver

De asemenea, edițiile pentru consolele next-gen vor beneficia de timpi de încărcare mult mai rapizi, grație folosirii eficiente a SSD-urilor oferite de noile console, vor utiliza texturi de înaltă definiție 4K, precum și caracteristici specifice fiecărei platforme în parte: latența scăzută a controllerului pe Xbox, redare audio 3D și suport pentru feedback-ul haptic de pe controller-ul DualSense pentru PS5.

Și modelul mai puțin puternic Xbox Series S a fost luat în calcul, iar versiunea optimizată pentru acesta va oferi, la rândul său, suport pentru iluminarea Ray Traced și 60fps, vizându-se însă o rezoluție de numai 1080p. Nu în ultimul rând, vor fi adăugate și alte opțiuni suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a modifica FOV-ul (Field of View).

Metro Exodus PS5
Foto: Deep Silver

Complete Edition va include și cele două expansion pack-uri

Pentru cei care nu au apucat să achiziționeze încă Metro Exodus, la aceeași dată vor fi disponibile și versiunile Metro Exodus Complete Edition pentru PS5 și Xbox Series X|S, ce vor include, pe lângă jocul de bază cu grafică îmbunătățită, și expansion pack-urile The Two Colonels și Sam’s Story.

Versiunile pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S ale jocului Metro Exodus, alături de pachetul Metro Exodus Complete Edition, vor fi disponibile începând cu 18 iunie 2021.

Metro Exodus Complete Edition
Foto: Deep Silver

Sursa: MetroTheGame.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News