Microsoft oferă asigurări că va păstra jocurile Call of Duty pe PlayStation

Autor: Cosmin Aionita | 06.09.2022
Microsoft oferă asigurări că va păstra jocurile Call of Duty pe PlayStation

Printr-o declarație oferită celor de la The Verge, Phil Spencer, conducătorul diviziei Xbox din cadrul Microsoft, a asigurat posesorii de console PlayStation că vor primi jocurile din seria Call of Duty „pentru cel puțin câțiva ani” chiar și după ce contractul actual de marketing cu PlayStation va fi expirat:

În ianuarie, am trimis un acord semnat către cei de la Sony prin intermediul căruia garantam prezența jocurilor Call of Duty pe PlayStation, cu paritate în ceea ce privește conținutul și funcțiile acestora, pentru cel puțin câțiva ani și după expirarea contractului actual cu Sony, o ofertă ce depășește înțelegerile obișnuite din cadrul industriei.

Iar contractul de marketing deja încheiat între Activision și Sony garanta lansarea pe consolele PlayStation a trei titluri Call of Duty: este vorba despre Call of Duty: Modern Warfare II, noua generație de Call of Duty: Warzone și, cel mai probabil, un viitor joc Call of Duty pregătit pentru anii următori. Astfel, Microsoft oferă asigurări că intenționează să ofere Call of Duty pe PlayStation chiar și după expirarea acestei înțelegeri.

Aceste declarații vin pe fondul dorinței celor de la Microsoft de a achiziționa publisher-ul Activision Blizzard în schimbul amețitoarei sume de 68,7 miliarde de dolari. Chiar dacă cele două companii au căzut de acord în privința acestei achiziții, mutarea se află sub investigația mai multor autorități naționale, îngrijorate că o astfel de mișcare ar putea încălca legile antitrust și afecta piața concurențială în domeniile consolelor și serviciilor ce oferă acces la jocuri prin download sau streaming din cloud.

Phil Spencer a confirmat recent ca intenționează ca jocuri din portofoliul Activision Blizzard, precum cele din seriile Call of Duty, Overwatch sau Diablo, să fie disponibile prin intermediul serviciului Game Pass, fără a preciza însă când va avea loc acest pas.

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News