Una dintre cele mai iubite echipe din lume revine în FIFA 23

Autor: Cosmin Aionita | 26.07.2022
Una dintre cele mai iubite echipe din lume revine în FIFA 23
Foto: EA Sports

În ultimii ani, am avut parte de un veritabil război în ceea ce privește licențierea anumitor cluburi sau întregi campionate de fotbal de către cei doi mari jucători de pe piață: EA Sports cu a lor serie FIFA (de la anul EA Sports FC) și Konami cu seriea PES, transformată recent în eFootball.

Astfel, în timp ce EA s-a concentrat pe dobândirea de licențe pentru cele mai importante competiții intercluburi (precum UEFA Champions League) și anumite ligi (cum ar fi chiar și Liga 1/Superliga din România), Konami a preferat să încheie înțelegeri punctuale cu anumite cluburi de fotbal. Acestea și-au făcut apariția doar în eFootball, fiind înlocuite de replici fictive în titlurile FIFA. Iar una dintre aceste echipe era Juventus Torino, unul dintre cluburile legendare din Serie A, multiplă câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni și a Cupei UEFA.

Lucrurile sunt pe care să se schimbe însă: EA Sports a anunțat încheierea unui parteneriat exclusive multianual cu clubul din Torino, asigurându-se că Juventus va reveni în FIFA 23, reprodusă cu ajutorul echipamentelor autentice și logo-ului oficial. Mai mult, stadionul celor de la Juventus – cunoscut, începând din 2017, drept Allianz Stadium – va fi reprodus în jocul realizat de EA Sports.

Nu în ultiml rând, Claudio Marchisio, fostul fotbalist al celor de la Juventus, își va face apariția în modul de joc Ultimate Team din FIFA 23 sub forma unui Hero Card. Marchisio a câștigat nu mai puțin de șapte titluri în Serie A alături de Juventus, ajungând și în finalele UEFA Champions League din 2015 și 2017 în tricoul clubului italian.

Echipele rusești sunt în continuare interzise în FIFA 23

Juventus se alătură astfel celor 19.000 de jucători din peste 700 de echipe, celor peste 100 de stadioane și celor peste 30 de ligi de fotbal licențiate ce-și vor face apariția în FIFA 23.

În schimb, EA Sports a confirmat că echipele rusești, eliminate din FIFA 22 după invazia neprovocată a Ucrainei de către Rusia, nu vor fi incluse nici în FIFA 23.

FIFA 23 va fi disponibil pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, Stadia, PS4 și Xbox One începând cu 30 septembrie 2022.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News