Twitch: Rușii îi tachinează pe europeni cu streaming de gaz ars la aragaz 24/7

Autor: Adrian Popa | 29.09.2022
Twitch: Rușii îi tachinează pe europeni cu streaming de gaz ars la aragaz 24/7

Platforma de streaming video live Twitch este folosită pentru multe activități, pe lângă gaming. Exemple sunt învățatul pentru examene (curentul „study with me”) sau chiar transmisiunile politice. Mai nou, rușii utilizează serviciul pentru a îi tachina pe europeni.

Pe Twitch au apărut canale care transmit 24 de ore, șapte zile pe săptămână, aragaze la care toate ochiurile ard permanent. Fenomenul a luat naștere pe 11 septembrie, după apariția primului canal, numit „russiangas1”.

Citește și: Autorul cărților pe care se bazează jocurile Metro, pe lista urmăriților în Rusia

În unele transmisiuni sunt incluse și alte detalii. De pe un canal aflăm că factura la gaz este, în Rusia, de 1,44 de euro pe lună chiar și cu toate ochiurile de la aragaz pornite permanent. Totodată, un termometru arată cât de plăcut este în încăperea încălzită, iar un ceas demonstrează faptul că imaginile sunt transmise live.

Deținătorul contului știe că mulți europeni se tem că vor avea de înfruntat frigul la iarnă, în condițiile în care livrările de gaz rusesc au fost reduse semnificativ, existând chiar riscul să fie sistate complet.

Recent, două conducte care aduc gaz din Rusia în Europa au fost sabotate.

În primele trei zile pe Twitch, russiangas1 nu a avut vizitatori, dar după ce oamenii au aflat despre canal acesta a devenit destul de popular. În cele din urmă, russiangas1 a fost închis de companie. Ulterior au apărut alte conturi similare, pe Twitch și pe alte platforme.

Rușii atacă și pe alte „fronturi”

Rușii îi tachinează și enervează pe europeni și în alte locuri. De exemplu, după ce serverul lor a fost izolat în World of Tanks Blitz, mulți dintre jucătorii din această țară s-au mutat pe serverul european.

Aici, comunitatea se confruntă cu un val fără precedent de insulte la adresa Ucrainei și a aliaților săi. Totodată, rușii își arată susținerea pentru regimul Putin și conflictul militar.

Wargaming, compania care dezvoltă jocul, a ieșit de pe piețele din Rusia și Bielorusia.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News