Un adolescent, dependent de jocuri, s-a sinucis după ce părinții au refuzat să îi repare telefonul

Autor: Adrian Popa | 15.02.2023
Un adolescent, dependent de jocuri, s-a sinucis după ce părinții au refuzat să îi repare telefonul
Foto: Shutterstock

Un adolescent s-a sinucis după ce părinții i-au interzis accesul la jocuri video.

Băiatul de 15 ani s-a spânzurat după ce i s-a defectat smartphone-ul, iar părinții au refuzat să i-l repare și nu i-au mai permis să se mai joace pe alte dispozitive mobile din casă. Adolescentul provenea dintr-o familie săracă. Tatăl este grădinar.

Incidentul nefericit s-a petrecut în orașul Greater Noida din India. Adolescentul a fost dus de urgență la spital de părinți, dar personalul medical nu l-a mai putut salva.

Dependența de jocuri video a copiilor și adolescenților, o problemă serioasă

Incidente tulburătoare similare s-au mai petrecut în India. La jumătatea anului trecut, un adolescent de 16 ani din statul indian Uttar Pradesh și-a împușcat mortal mama care nu l-a mai lăsat să joace PUBG Mobile. Tot în statul asiatic, la un moment dat jocul a fost interzis, iar un student în vârstă de 21 de ani s-ar fi sinucis din această cauză.

Mai mult, în 2020 un băiat în vârstă de 11 ani a ucis o fetiță de 9 ani într-un mod șocant, după ce aceasta l-a învins în repetate rânduri într-un joc de tip battle royale. Capul victimei a fost zdrobit cu pietre, potrivit poliției.

Probleme cu dependența de jocuri video sunt și în Vest. Recent, un proces colectiv a fost deschis în provincia Quebec din Canada împotriva Epic Games, dezvoltatorul jocului fenomen Fortnite. Mai mulți părinți susțin că fii și fiicele lor au devenit dependenți de titlul de tip battle royale. Inițiatorii procesului spun că, din cauza jocului, copiii lor nu mai dorm, nu se mai spală sau nu mai mănâncă, transmite BBC News.

De altfel, Epic Games a primit o amendă de 520 de milioane de dolari de la Federal Trade Commission (FTC), organizația federală americană responsabilă cu protecția consumatorilor. FTC acuză compania că a folosit trucuri pentru a determina milioane de jucători, majoritatea minori, „să facă achiziții neintenționate”.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News