PlayStation 5 s-a vândut în peste 50 de milioane de exemplare. Cum arată cifrele concurenței

Autor: Cosmin Aionita | 21.12.2023
PlayStation 5 s-a vândut în peste 50 de milioane de exemplare. Cum arată cifrele concurenței
Foto: Profimedia Images

Sony Interactive Entertainment a anunțat că PlayStation 5 a depășit borna de 50 de milioane de console comercializate la nivel global, din momentul lansării din noiembrie 2020 și până acum.

Deși anunțul a fost făcut abia acum, această performanță a fost atinsă de PlayStation 5 încă de pe 9 decembrie 2023. Astfel, consolei PS5 i-au fost necesare 160 de săptămâni pentru a înregistra 50 de milioane de unități vândute, cu o săptămână mai mult decât i-a fost necesar fratelui mai mare PlayStation 4 să atingă același număr de vânzări.

Totuși, în decembrie 2016, atunci când PS4 se lăuda cu această performanță, vânzările primiseră un impuls din partea modelului PlayStation 4 Pro, proaspăt lansat la acea vreme. De asemenea, vânzările PS5 au fost influențate în mod negativ de perioada de pandemie în care s-a lansat consola și de problema stocurilor foarte reduse cu care Sony s-a confruntat în primii doi ani de existență a consolei.

Din fericire, disponibilitatea PlayStation 5 nu a mai reprezentat o problemă în 2023, consola fiind mai mereu prezentă pe rafturile magazinelor de profil, inclusiv la noi în țară, ba chiar la prețuri câteodată reduse. Recent, a fost lansat și noul model slim al consolei PlayStation 5.

De altfel, Sony numește noiembrie 2023 drept „luna noiembrie cu cele mai bune vânzări de console PlayStation din istorie”, performanță posibilă grație apariției unor titluri block-buster precum Marvel’s Spider-Man 2, Baldur’s Gate 3, Alan Wake II, EA Sports FC 24 și versiunii pentru PlayStation a hitului Roblox. Este interesant cum Call of Duty: Modern Warfare III este omis de pe această listă, probabil din cauza faptului că jocul celor de la Activision aparține acum de Microsoft, după ce gigantul din Redmond a finalizat preluarea publisher-ului.

Conform estimărilor VGChartz, principala concurență pentru PlayStation 5 – seria de console Xbox Series X|S de la Microsoft – s-a vândut în puțin peste 25 de milioane de exemplare, aproximativ jumătate din cantitatea de console PS5 comercializate de Sony.

Sursa: Eurogamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News