Microsoft a finalizat preluarea publisher-ului Activision Blizzard. Ce se întâmplă cu jocurile companiei

Autor: Cosmin Aionita | 16.10.2023
Microsoft a finalizat preluarea publisher-ului Activision Blizzard. Ce se întâmplă cu jocurile companiei
Foto: Microsoft

După un refuz inițial, urmat de o reevaluare, Competition and Markets Authority (CMA) din Regatul Unit al Marii Britanii a dat undă verde preluării publisher-ului Activision Blizzard de către Microsoft. Având în vedere că achiziția fusese deja aprobată de autoritățile din celelalte regiuni, precum Comisia Europeană, Microsoft a putut astfel finaliza preluarea publisher-ului.

Cu alte cuvinte, începând de astăzi, întreaga ramură de publishing a Activision Blizzard, toate studiourile de producție deținute de companie, precum și toate proprietățile intelectuale din portofoliul Activision, Blizzard Entertainment și King aparțin de Microsoft. Totuși, Bobby Kottick, CEO-ul celor de la Activision Blizzard, își va păstra funcția până la sfârșitul anului, pentru a asigura tranziția către noua conducere.

În ciuda exemplelor contrare ale unor jocuri Bethesda precum Starfield sau Redfall, disponibile în exclusivitate pentru consolele Xbox Series X|S și PC, Phil Spencer, conducătorul diviziei Xbox din cadrul Microsoft, dă asigurări că titlurile Activision Blizzard vor fi tratate altfel:

Voi sunteți inima și sufletul acestor francize (jocurile Activision Blizzard – n.r.) și suntem onorați că faceți parte din comunitatea noastră. Chiar dacă jucați pe Xbox, PlayStation, Nintendo, PC sau dispozitive mobile, sunteți bineveniți aici și veți rămâne bineveniți, chiar dacă Xbox nu reprezintă preferința voastră pentru a juca aceste francize.

– Phil Spencer, CEO al Microsoft Gaming

De altfel, pentru a obține aprobarea tranzacției pentru care Microsoft a plătit nu mai puțin de 68,7 miliarde de dolari, gigantul din Redmond a dat asigurări că nu va transforma anumite serii în exclusivități pentru Xbox și va oferi catalogul de jocuri Activision Blizzard către mai multe platforme de cloud gaming, inclusiv GeForce Now de la NVIDIA.

După finalizarea preluării Activision Blizzard, Microsoft se va concentra pe oferirea jocurilor de la Activision, Blizzard Entertainment și King în cadrul serviciilor Game Pass, dar și către alte platforme. Mai multe detalii vor fi anunțate în lunile ce urmează.

Sursa: Xbox Wire

Urmărește Go4Games.ro pe Google News