Ce accesorii și controllere de PS4 vei putea folosi pe PlayStation 5

Autor: Cosmin Aionita | 04.08.2020
Ce accesorii și controllere de PS4 vei putea folosi pe PlayStation 5

Cei de la Sony au oferit un nou update despre viitoarea consolă PlayStation 5, confirmând ce accesorii și controllere pentru PS4 vei putea folosi și pe PS5.

Pe scurt, perifericele licențiate oficial, ce poartă logo-ul PlayStation, precum seturile de volan cu pedale, arcade stick-urile dedicate jocurilor de lupte sau joystick-urile pentru simulatoarele de zbor vor funcționa și pe PlayStation 5, atât în jocurile native pentru PS5, cât și în cele de PS4 rulate pe noua consolă.

Căștile Platinum și Gold Wireless de la Sony, precum și căștile cu microfon ce se conectează prin USB sau jack audio, vor funcționa și pe PlayStation 5 (unele dintre aplicațiile dedicate acestora însă nu vor fi compatibile cu PS5).

Controller-ul oficial DualShock 4 și alte gamepad-uri licențiate oficial, ce poartă logo-ul PlayStation, vor funcționa și pe PlayStation 5, însă numai atunci când consola rulează jocuri pentru PS4.

Motion controller-ul PS Move, precum și PlayStation VR Aim Controller vor funcționa și pe PS5 atunci când sunt rulate jocuri pentru PlayStation VR (PS VR va fi compatibil și cu noua consolă).

Totuși, cei de la Sony avertizează că nu toate controllerele și accesoriile licențiate pentru PS4 vor funcționa și pe PlayStation 5. Soluția recomandată este verificarea site-urilor producătorilor pentru a verifica compatibilitatea cu PS5 în cazul fiecărui produs în parte.

DualShock 4 nu va funcționa cu jocurile de PS5

De asemenea, este important de știut că DualShock 4, controller-ul oficial al consolei PS4, deși va putea fi conectat la PlayStation 5, nu va putea fi utilizat pentru a juca titlurile native de PS5. Acestea vor necesita funcții precum feedback-ul haptic sau triggerele rezistive, ce nu se regăsesc decât pe noul controller DualSense pentru PS5.

Mai mult, PlayStation Camera pentru PS4 va funcționa și pe PlayStation 5 în vederea rulării de jocuri de PlayStation VR. Va necesita însă un adaptor pentru a fi conectată la PlayStation 5, iar acesta va fi oferit gratuit de Sony pentru toți posesorii de PlayStation VR. Detalii în acest sens vor fi oferite în curând.

Un nou State of Play săptămâna aceasta

Nu în ultimul rând, pe lângă ce accesorii și controllere pentru PS4 vei putea folosi și pe PlayStation 5, Sony a anunțat un nou episod al show-ului State of Play, ce urmează să fie difuzat în cursul acestei săptămâni, joi, pe 6 august 2020, începând de la 23:00 (ora României).

Acest episod State of Play promite noi anunțuri de jocuri de la publisherii parteneri pentru PlayStation 4 și PlayStation VR, precum și update-uri referitoare la câteva dintre jocurile de PS5 prezentate la evenimentul din iunie.

Noul episod va depăși 40 de minute, urmând a fi cel mai lung State of Play de până acum, și va putea fi urmărit în direct chiar aici, pe Go4games. Totuși, Sony avertizează să nu ne așteptăm la update-uri sau anunțuri din partea PlayStation Studios în acest episod și nici la anunțuri majore pentru PlayStation 5 (detalii despre hardware, preț, precomenzi sau date de lansare).

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News