Va putea rula PlayStation 5 jocuri de PlayStation 4? Răspunsul șefului de la Sony Interactive Entertainment

Autor: Cosmin Aionita | 15.06.2020
Va putea rula PlayStation 5 jocuri de PlayStation 4? Răspunsul șefului de la Sony Interactive Entertainment
Foto: Sony Interactive Entertainment

Cei de la Sony tocmai au susținut un eveniment digital de proporții pentru PlayStation 5, dezvăluind o selecție bogată de jocuri ce urmează să fie lansate pentru noua consolă. Totuși, rămâne întrebarea: “va putea rula PlayStation 5 jocuri de PlayStation 4?” Răspunsul, pe scurt, este “da”, însă cu anumite mențiuni.

La dezvăluirea specificațiilor hardware ale PS5 din martie, arhitectul de sistem Mark Cerny a afirmat că majoritatea celor mai jucate 100 de titluri pentru PlayStation 4 deja rulează fără probleme pe PlayStation 5, Sony adăugând că au testat deja sute de titluri de PS4 și vor continua să o facă până la apariția PS5.

Ulterior, cei de la Sony au clarificat această informație, afirmând ca fac eforturi semnificative pentru ca “majoritatea covârșitoare” a celor peste 4000 de jocuri disponibile pentru PlayStation 4 să funcționeze fără probleme și pe PlayStation 5.

Conform declarațiilor, compania se așteaptă ca aceste jocuri să ruleze pe PlayStation 5 în condiții semnificativ mai bune decât pe PS4, cu framerate-uri mai stabile și folosind rezoluții superioare. Jocurile sunt evaluate individual, pentru a detecta apariția unor eventuale probleme și rezolvarea acestora în timp util pentru lansarea noului PlayStation 5.

Întrebat dacă PlayStation 5 va putea rula jocuri de PlayStation 4, inclusiv cele de pe discurile Blu-ray. Jim Ryan, CEO al Sony Interactive Entertainment, a reafirmat că echipa PlayStation se află în plin proces de a testa toate aceste jocuri și pe PS5. Pentru a aduce toate cele peste 4000 de jocuri de PS4 și pe noua consolă, Sony lucrează alături de producătorii și publisherii parteneri, iar Ryan este foarte mulțumit în ceea ce privește progresul înregistrat până acum.

Am afirmat deja că PlayStation 5 a fost gândit pentru a rula și jocurile pentru PS4. Colaborăm cu publisherii și studiourile producătoare pentru a testa întreaga bibliotecă de peste 4000 de jocuri. Suntem foarte mulțumiți de progresul realizat până acum.

Va putea rula PlayStation 5 jocuri de PlayStation 4

Xbox Series X va oferi retrocompatibilitate cu toate generațiile anterioare de console Xbox

Cei de la Sony se văd nevoiți să ofere pentru PlayStation 5 această funcție de compatibilitate cu jocurile de PS4, având în vedere pașii făcuți de concurență în acest sens. Mai exact, Microsoft promite ca noua consolă Xbox Series X va rula toate jocurile pentru Xbox One, precum și o selecție largă de titluri pentru Xbox 360 și pentru prima generație de console Xbox.

Mai mult, cei de la Microsoft promit, în cazurile unor jocuri de Xbox One rulate pe Series X, rezoluții și framerate-uri superioare. De asemenea, Xbox Series X ar putea adăuga automat afișare HDR (High Dynamic Range) și pentru jocurile mai vechi, ce nu beneficiau de o astfel de implementare.

Totuși, nici afirmațiile Microsoft nu ar trebui luate ca atare: “toate jocurile de Xbox One” promise de companie că vor funcționa și pe Xbox Series X nu includ și titlurile ce fac uz de camera Kinect. De asemenea, foarte posibil ca jocurile ce utilizează periferice și accesorii suplimentare, precum seria Skyladers sau Guitar Hero, să nu funcționeze pe Series X.

Atât PlayStation 5, cât și Xbox Series X, sunt așteptate pe piață în sezonul sărbătorilor de iarnă din 2020.

Sursa: VGChartz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News