Activision Blizzard sistează comercializarea jocurilor sale în Rusia și oferă donații către Ucraina

Autor: Cosmin Aionita | 07.03.2022
Activision Blizzard sistează comercializarea jocurilor sale în Rusia și oferă donații către Ucraina

Prin vocea lui Daniel Alegre, președinte și Chief Operating Officer al companiei, Activision Blizzard și-a anunțat în mod oficial susținerea față de populația din Ucraina, afectată de invazia neprovocată din partea Rusiei.

Astfel, compania a luat decizia de a înceta comercializarea jocurilor sale pe teritoriul Rusiei până la finalizarea acestui conflict. De asemenea, Activision Blizzard caută noi metode de a susține poporul din Ucraina. Conform lui Alegre, siguranța angajaților din Ucraina este principala prioritate a companiei. S-au depus toate eforturile necesare pentru a oferi asistență angajaților afectați de această tragedie, precum și familiilor acestora.

Astfel, compania a pornit un program de donații, prin intermediul căruia se angajează să dubleze orice donație oferită de membrii din toate echipele publisher-ului. În acest mod, până la sfârșitul săptămânii trecute, se strânseseră peste 300 000 de dolari pentru poporul ucrainean. În cursul acestei săptămâni, Activision Blizzard se va alătură și mai multor programe umanitare și va ridica suma alocată dublării fiecărei donații venite din partea angajaților de la 1000 de dolari la 10 000 de dolari.

Nu în ultimul rând, Activision Blizzard aplaudă eforturile făcute de angajații din Polonia, acolo unde oamenii s-au oferit voluntari pentru a oferi asistență refugiaților sosiți din Ucraina. Compania va continua să lucreze alături de acești voluntari pentru a găsi noi metode prin intermediul cărora să le poată oferi susținere și suport.

În încheierea scrisorii publicate de Alegre, se reafirmă susținerea pe care Activision Blizzard o oferă poporului ucrainean și se menționează că, dacă se vor lua noi măsuri în acest sens, acestea vor fi dezvăluite prin intermediul unor viitoare update-uri sosite din partea companiei.

În luna ianuarie a acestui an, Microsoft a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu Activision Blizzard pentru a achiziționa publisher-ul în schimbul sumei-record de 68,7 miliarde de dolari americani. Microsoft deja a anunțat că sistează comercializarea produselor și serviciilor sale către Rusia și Belarus până la finalul conflictului armat din Ucraina.

Sursa: Activision Blizzard

Urmărește Go4Games.ro pe Google News