Ce măsuri a luat Epic Games împotriva Rusiei

Autor: Cosmin Aionita | 07.03.2022
Ce măsuri a luat Epic Games împotriva Rusiei

Epic Games are o abordare diferită față de majoritatea companiilor care au aplicat sancțiuni împotriva Rusiei, după atacul militar al acestei țări împotriva Ucrainei. În timp ce alți jucători din industria jocurilor video au ales să înceteze vânzarea produselor și serviciilor pe teritoriul țărilor Rusia și Belarus, Epic Games putem spune că aplică restricțiile acestea doar cu jumătate de măsură.

Astfel, Epic Games va înceta orice fel de comerț desfășurat prin intermediul jocurilor companiei (precum microtranzacțiile oferite prin Fortnite) în Rusia. Compania a anunțat însă că nu va bloca accesul utilizatorilor ruși la serviciile sale, asemănându-și produsele cu alte unelte de comunicare care rămân online: “lumea liberă ar trebui să țină deschise toate căile de dialog”.

Epic Games este compania din spatele unor jocuri free-to-play de succes, precum Fortnite sau Rocket League (preluat odată cu producătorul Psyonix), dar și al motorului grafic Unreal Engine, folosit de numeroși parteneri terți, mai mari sau mai mici, inclusiv din Rusia (Atomic Heart este unul dintre cele mai așteptate jocuri realizate de un studio rusesc ce utilizează Unreal Engine). De asemenea, Epic Games operează platforma de distribuție digitală Epic Games Store.

În timp ce Epic Games preferă să păstreze acest echilibru în privința sancțiunilor aplicate Rusiei după ce țara condusă de Vladimir Putin a invadat Ucraina, alte companii, precum CD Projekt Group, Microsoft sau Electronic Arts au decis să întrerupă complet vânzările de jocuri și servicii în Federația Rusă.

Sursa: Epic Games Newsroom Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News