Gamescom 2019: toate noutăţile din cadrul conferinţei Opening Night Live

Autor: Cosmin Aionita | 20.08.2019
Gamescom 2019: toate noutăţile din cadrul conferinţei Opening Night Live

Deşi rămâne cel mai important eveniment de gaming din lume, cu un număr de vizitatori ce creşte de la an la an, Gamescom riscă să-şi piardă din relevanţă din cauza lipsei de interes a publisherilor. Şi nu, nu vorbim de faptul că jucatorii importanţi din industrie nu ar participa la Gamescom, dimpotrivă, cam “toată floarea cea vestită” a publisherilor şi deţinătorilor de platforme – Sony, Microsoft şi Nintendo – sunt prezenţi la Koln cu propriile standuri dedicate publicului larg. De ceva ani însă, s-a renunţat la a ţine conferinţe de presă cu ocazia Gamescom şi de a acompania expoziţia germană şi de anunţuri importante, care sa atragă cu adevărat atenţia. Astfel, Gamescom rămânea interesantă doar pentru cei prezenţi la faţa locului.

Organizatorii expoziţiei au realizat acest neajuns, apelând la experimentatul Geoff Keighley (organizatorul ceremoniilor anuale The Game Awards) pentru a pune la punct un show care să dea startul “ostilităţilor” de la Gamescom 2019 şi care să readucă dezvăluirile, surprizele şi noutăţile pe buzele tuturor, şi nu doar pe cele ale vizitatorilor propriu-zişi. Zis şi făcut: astfel a luat naştere Gamescom 2019 Opening Night Live, un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, în care am avut parte de noutăţi legate de jocuri deja dezvăluite, de anunţuri de titluri noi, de surprize, dar şi de prezenţa pe scenă a unor figuri importante ale industriei.

Seara a debutat cu Rod Fergusson, conducătorul studioului The Coalition, care a prezentat pe scena Gamescom 2019 un trailer nou dedicat campaniei din Gears 5, joc ce va fi lansat în mai puţin de o lună. De asemenea, a fost reconfirmată prezenţa modului de joc multiplayer Horde în Gears 5, fiecare personaj urmând să aibă propria abilitate specială. Nu în ultimul rând, Gears 5 va beneficia şi de includerea unor personaje din universul Halo. Gears 5 va fi disponibil începând cu 10 septembrie 2019, în versiuni pentru Xbox One şi PC (Windows Store şi Steam).

Show-ul a continuat cu o primă surpriză de la THQ Nordic: în urma achiziţiei întregului portofoliu al NovaLogic, publisher-ul urmează să lanseze un nou titlu al seriei Comanche, de această dată axat pe multiplayer-ul bazat pe echipe. Jocul este dezvoltat de studioul Nukklear – Digital Minds şi va disponibil, în regim Early Access, în prima parte a anului 2020, prin intermediul Steam.

Apoi, scena a revenit lui Riley Cooper, directorul de creaţie din cadrul studioului Ghost Games, care a vorbit despre proaspăt dezvăluitul Need for Speed Heat. A fost reiterat faptul că jocul va oferi atât curse legale pe timp de zi, cât şi întreceri underground noaptea, cu o prezenţă masivă din partea poliţiei, fiind prezentat şi primul trailer de gameplay pentru NFS Heat. Mai mult, utilizatorii de dispozitive iOS şi Android pot descărca acum Need for Speed Heat Studio, o aplicaţie prin intermediul căreia îşi pot personaliza maşinile din joc încă dinainte de lansarea acestuia. NFS Heat îşi va face apariţia pe 8 noiembrie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

Am avut parte de anunţul unui joc nou, publisher-ul Private Division (o divizie a Take-Two Interactive) dezvăluind Kerbal Space Program 2, joc aşteptat în 2020 pe PlayStation 4, Xbox One şi PC.

Dezvăluirile au continuat cu Little Nightmares 2, continuarea simpaticului joc produs de Tarsier Studios şi publicat de Bandai Namco Entertainment în 2017. Little Nightmares 2 va merge pe acelaşi concept întunecat, urmând să introducă un al doilea personaj central, precum şi modul de joc multiplayer cooperativ. Little Nightmares 2 este programat pentru 2020, urmând să fie lansat în ediţii pentru PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch şi PC.

Chiar dacă a ales să nu mai participe la E3 2019, cei de la Sony Interactive Entertainment au fost prezenţi pe scena de la Gamescom 2019, ceremonia de deschidere a expoziţiei dezvăluind primele secvenţe de gameplay din recent anunţatul Predator: Hunting Grounds. Jocul este produs de studioul Illfonic (Friday The 13th) şi propune o formulă de multiplayer asimetric, în care o echipă de patru mercenari va avea de îndeplinit diferite obiective, în timp ce nemilosul Predator îi va vâna, întruchipat de un al cincilea jucător. Predator: Hunting Grounds este aşteptat în 2020, în exclusivitate pentru PlayStation 4.

Show-ul a continuat cu dezvăluirea unui nou trailer pentru Iceborne, expansion pack-ul pentru deosebit de popularul Monster Hunter World, ce urmează să-şi facă apariţia pe 6 septembrie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4 şi Xbox One. O ediţie pentru PC va fi de asemenea disponibilă în iarna acestui an.

Studioul veteran Yager, cu peste 20 de ani de activitate, şi-a dezvăluit apoi noul joc – The Cycle –, un first person shooter multiplayer ce va pune accentul atât pe confruntările PvE, cât şi pe cele PvP. Jocul este disponibil chiar acum, în regim Early Access, prin intermediul Epic Games Store.

Următorul episod al jocului Life is Strage 2, cel de-al patrulea, va fi disponibil începând cu 22 august 2019, anunţul fiind marcat şi de un nou trailer pentru creaţia celor de la DONTNOD Entertainment.

SEGA şi studioul Amplitude au dezvăluit, mai apoi, Humankind, un titlu de strategie realizat în stilul seriei Civilization, în care jucătorii vor fi nevoiţi să conducă, din nou, destinele rasei umane. Jocul urmează să fie lansat în 2020 pe PC, prin intermediul Steam.

Apoi scena a revenit celor de la Gearbox Software, care au prezentat o parte din conţinutul end-game al viitorului Borderlands 3: Circle of Slaughter, care revine din primul joc al seriei, precum şi o nouă activitate end-game – Proving Grounds –, nu mai puţin de şase astfel de niveluri proving grounds urmând să fie disponibile în Borderlands 3. Jocul soseşte pe 13 septembrie 2019, în ediţii pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC (Epic Games Store).

Rockfish Games, un alt studio independent din Germania, şi-a prezentat apoi noua creaţie: Everspace 2, joc ce va îmbina explorarea spaţială cu luptele între navete cosmice. Everspace 2 este programat pentru 2021, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

CD Projekt RED a dezvăluit apoi un nou trailer pentru ediţia de Nintendo Switch a foarte apreciatului RPG The Witcher III, Geralt of Rivia urmând să sosească pe consola hibrid a celor de la Nintendo pe 15 octombrie 2019.

Show-ul a continuat cu Electronic Arts, care a ales să prezinte noutăţi despre modul de joc Volta Football din viitorul FIFA 20. Cu această ocazie am aflat şi că Volta Football va beneficia de un Story Mode. FIFA 20 este aşteptat pe 27 septembrie 2019, pe PlayStation 4, Xbox One, PC şi Nintendo Switch (această din urmă ediţie nu va include însă modul Volta Football).

Noul shooter Disintegration, anunţat recent de Private Division şi V1 Interactive (studio creat de fostul director de creaţie al seriei Halo), a primit primul trailer cu secvenţe de gameplay, jocul apropiindu-se foarte mult de stilul lui Destiny. Producătorii promit că, pe lângă modurile multiplayer, Disintegration va beneficia şi de o campanie single player completă. Jocul celor de la V1 Interactive va fi disponibil în 2020, în ediţii pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

Darksiders Genesis, noul episod al seriei Darksiders de la THQ Nordic, a primit apoi un nou trailer, jocul fiind aşteptat în cursul acestui an pe PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC şi Google Stadia.

Şi dacă tot am adus vorba de Google Stadia, studioul Tequila Works a prezentat mai apoi un nou trailer din GYLT, noul titlu dedicat în exclusivitate serviciului de game streaming de la Google. GYLT va fi disponibil în luna noiembrie 2019, odată cu lansarea platformei Google Stadia.

În cazul în care vă era dor de Destiny 2, cei de la Bungie au fost de asemenea prezenţi pe scena Gamescom 2019, prezentând un nou story trailer pentru Destiny 2: Shadowkeep. Season of the Undying, event ce va da startul unei noi poveşti ce implică rasa Vexx, va debuta pe 1 octombrie 2019, odată cu lansarea lui Shadowkeep. Jocul va fi disponibil pe PlayStation 4, Xbox One şi PC, cu posibilitatea de a transfera salvările între aceste trei platforme.

Studioul independent Stormwind Games a dezvăluit apoi jocul horror Remothered: Broken Porcelain, ce urmează să-şi facă apariţia în vara lui 2020, pentru PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch şi PC.

Epic Games a prezentat apoi un trailer dedicat selecţiei de jocuri ce urmează să fie disponibile, în exclusivitate, prin intermediul serviciului Epic Games Store: Oddworld Soulstorm (2020), Borderlands 3 (13 septembrie 2019), Magic The Gathering: Arena (iarna acestui an), Shenmue III (19 noiembrie 2019), The Outer Worlds (25 octombrie 2019), Ghost Recon Breakpoint (4 octombrie 2019), Ancestors: The Humankind Odyssey (27 august 2019), MechWarrior 5: Mercenaries (10 decembrie 2019) şi Control (27 august 2019).

Scena a revenit apoi din nou celor de la Sony, Geoff Keighley anunţând că PlayStation a achiziţionat Insomniac Games (seria Ratchet & Clank, Marvel’s Spider-Man), studioul alăturându-se astfel Sony Worldwide Studios, alături de Guerrilla Games, Santa Monica Studio şi Naughty Dog. Erica, thriller-ul realizat cu ajutorul secvenţelor video cu actori reali, prezentat în premieră la Paris Games Week 2017, a primit un nou trailer, fiind confirmat faptul că jocul este disponibil chiar acum, prin intermediul PlayStation Store.

Ubisoft a prezentat apoi seria de pachete DLC disponibile deja sau care urmează să fie lansate pentru jocul de strategie Anno 1800, acesta putând fi încercat în mod gratuit, prin intermediul Uplay, până pe 25 august 2019.

Un titlu asemănător – Port Royale 4 – a fost dezvăluit, jocul urmând să fie lansat în 2020 pentru PC şi console.

Titlul de strategie pe echipe Iron Harvest a primit mai apoi un nou trailer, fiind confirmat faptul că jocul va include şi o campanie single player, pe lângă modurile multiplayer competitive. Iron Harvest este aşteptat în cursul acestui an, atât pe PC, cât şi pe consolele PlayStation 4 şi Xbox One.

Call of Duty: Modern Warfare a primit un nou trailer, jocul celor de la Infinity Ward urmând să beneficieze şi de un alpha test, ce urmează să fie disponibil în exclusivitate pe PlayStation 4, în weekend-ul ce debutează pe 23 august 2019. Call of Duty: Modern Warfare va fi lansat pe 25 octombrie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

Ceremonia de deschidere a Gamescom 2019 a fost încheiată de prezenţa pe scenă a legendarului Hideo Kojima, care a dezvăluit noi personaje, şi trailere din Death Stranding. Kojima nu s-a sfiit să ofere şi detalii suplimentare despre povestea jocului, precum şi un scurt segment de gameplay din acesta. Death Stranding urmează să fie lansat pe 8 noiembrie 2019, în exclusivitate pentru PlayStation 4.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News