Jocurile Call of Duty vor rămâne pe PlayStation, atât timp cât Sony va continua să lanseze console

Autor: Cosmin Aionita | 01.11.2022
Jocurile Call of Duty vor rămâne pe PlayStation, atât timp cât Sony va continua să lanseze console
Foto: Activision

Asistăm la un nou episod al schimbului indirect de replici dintre Phil Spencer, conducătorul diviziei Xbox din cadrul Microsoft, și Jim Ryan, președintele și CEO-ul Sony Interactive Entertainment. Subiectul, ca și până acum, este disponibilitatea viitoarelor jocuri din seria Call of Duty pe consolele PlayStation, după ce achiziția Activision Blizzard de către Microsoft va fi finalizată.

Primul pas a fost făcut de Spencer, care a afirmat într-un interviu ca jocurile din seria Call of Duty vor fi disponibile și pe consolele Sony „pentru cel puțin câțiva ani” după ce contractul actual de marketing pe care Activision îl are cu PlayStation va fi expirat.

Jim Ryan a replicat, dezvăluind oferta reală pe care Microsoft a făcut-o, cea de a păstra viitoarele titluri Call of Duty pe PlayStation pentru numai trei ani după ce înțelegerea actuală dintre Activision și Sony va expira.

Acum, Phil Spencer a răspuns, în cadrul unui nou interviu, că viitoarele jocuri ale seriei Call of Duty vor fi disponibile și pe consolele PlayStation, atât timp cât Sony va continua să lanseze astfel de dispozitive:

Nu vom îndepărta Call of Duty de PlayStation.

Intenția noastră este, atât timp cât vor exista console PlayStation, să continuăm lansarea de jocuri Call of Duty pe PlayStation.

Noua afirmație venită din partea lui Spencer poate fi interpretată și drept o asigurare pe care conducătorul diviziei de gaming din cadrul Microsoft o adresează celor din UK Competition and Markets Authority, care investighează impactul pe care finalizarea achiziției publisher-ului Activision Blizzard de către Microsoft l-ar putea avea asupra pieței concurențiale. Principala sursă de îngrijorare ar fi adăugarea unui nume atât de popular precum Call of Duty în lista de jocuri oferite de serviciul Game Pass.

De altfel, Spencer nu a făcut vreun secret din faptul ca își dorește ca jocurile seriei Call of Duty să fie incluse în pachetul oferit abonaților Game Pass, atât pe consolele Xbox, cât și pe PC. De asemenea, anumite surse au indicat că Microsoft și-ar dori ca jocurile Call of Duty să fie disponibile și pe consola Nintendo Switch.

Astfel, dacă preluarea Activision Blizzard va fi finalizată, Microsoft ar putea adopta, cel puțin pentru seria Call of Duty, aceeași strategie pe care o utilizează în prezent cu titlurile Minecraft: chiar dacă compania deține Mojang, producătorul jocurilor din serie, acestea sunt disponibile pe toate platformele existente, de la propriile console Xbox și PC, până la dispozitivele similare ale concurenței, precum consolele PlayStation de la Sony sau Switch de la Nintendo.

Sursa: Emopulse

Urmărește Go4Games.ro pe Google News