Telenovela Call of Duty se încheie: PlayStation a acceptat propunerea celor de la Microsoft

Autor: Cosmin Aionita | 17.07.2023
Telenovela Call of Duty se încheie: PlayStation a acceptat propunerea celor de la Microsoft
Foto: Callofduty.com

După ce FTC (Federal Trade Comission) a pierdut procesul cu Microsoft pe tema achiziției publisher-ului Activision Blizzard, iar apelul autorității americane a fost respins, Sony Interactive Entertainment a decis să pună capăt telenovelei Call of Duty și să accepte aceiași termeni pe care Microsoft i-a oferit și altor companii, precum Nintendo sau NVIDIA. Mai exact, reprezentații Sony au semnat un acord cu Microsoft, prin care deținătorii brand-ului Xbox se angajează să publice jocurile seriei Call of Duty și pe consolele PlayStation pentru următorii zece ani.

Anunțul a venit din partea lui Phil Spencer, conducătorul diviziei de gaming din cadrul Microsoft, pe contul sau de Twitter:

După ce majoritatea instituțiilor responsabile pentru protejarea piețelor concurențiale din diferite țări și regiuni, inclusiv cea din Uniunea Europeană, au aprobat preluarea Activision Blizzard de către Microsoft, deznodământul acestei achiziții rămâne în mâinile CMA (Competition and Markets Authority) din Regatul Unit al Marii Britanii. Autoritățile britanice sunt singurele care au blocat această achiziție, acestea aflându-se acum în negocieri cu Microsoft pentru a dezgheța situația.

Sursa: Phil Spencer Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News