Oficial UE: „CE lucrează pentru a vă garanta că veți putea juca Call of Duty pe PlayStation”

Autor: Cosmin Aionita | 14.11.2022
Oficial UE: „CE lucrează pentru a vă garanta că veți putea juca Call of Duty pe PlayStation”

Pe fondul anchetei demarate de Comisia Europeana în privința preluării publisher-ului Activision Blizzard de către Microsoft, unul dintre oficialii Uniunii Europene – Ricardo Cardoso, Deputy Head of Unit Interinstitutional & Outreach pentru Departamentul UE de Internal Market, Industry, Entrepreneurship & SMEs – a făcut un comentariu amuzant, însă nu neapărat inspirat, legat de acest subiect.

Cardoso a postat pe Twitter, partajând anunțul inițial al Comisiei Europene, că gamerii nu ar trebui să-și facă griji pentru că organismul CE se va asigura că aceștia vor putea juca Call of Duty și pe „alte” console, inclusiv PlayStation. Apoi, Cardoso a glumit, afirmând că oficialii europeni ar trebui să-și actualizeze baza de date de imagini, consolele Xbox și PlayStation folosind controllere wireless încă din 2006 (referitor la imaginea folosită, ce portretizează două persoane ce folosesc gamepad-uri cu fir).

Lăsând la o parte gluma referitoare la controllerele vechi folosite în imagine, comentariul oficialului european pare un pic deplasat, mai ales în condițiile in care Ricardo Cardoso nu face parte din comisia de anchetă a CE ce analizează achiziția Activision de către Microsoft.

De asemenea, problema ridicată de Cardoso – disponibilitatea viitoarelor jocuri Call of Duty pe consolele PlayStation – a fost deja lămurită de Phil Spencer, conducătorul diviziei Xbox din cadrul Microsoft. După spusele lui Spencer, compania pe care o conduce intenționează să lanseze jocurile Call of Duty pe PlayStation atât timp cât Sony va continua să producă aceste console.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News