Sony îmbrățișează PC-ul drept platformă pentru jocurile sale. La cât timp după versiunile de PlayStation vom primi edițiile pentru PC

Autor: Cosmin Aionita | 05.10.2022
Sony îmbrățișează PC-ul drept platformă pentru jocurile sale. La cât timp după versiunile de PlayStation vom primi edițiile pentru PC
Foto: Sony Interactive Entertainment

Într-un interviu acordat YouTuber-ului Julien Chièze, Herman Hulst, conducătorul PlayStation Studios, a oferit câteva detalii referitoare la strategia celor de la Sony de a aduce jocurile companiei și pe PC. În ultima vreme, am asistat la o veritabilă avalanșă de foste titluri exclusive pentru PlayStation ce și-au făcut apariția și pe PC, cum ar fi Horizon: Zero Dawn, God of War sau Marvel’s Spider-Man Remastered.

Aceasta inițiativă nu se va opri aici: colecția Uncharted: The Legacy of Thieves va fi disponibilă pe PC începând cu 19 octombrie 2022, Sackboy: A Big Adventure va fi lansat pe PC pe 27 octombrie, în timp ce apariția pe PC a jocului Marvel’s Spider-Man: Miles Morales este, de asemenea, programată pentru toamna acestui an. Mai mult, și-au făcut apariția și leak-uri ce sugerează că vom avea de-a face, cât de curând, și cu o ediție pentru PC a jocului Returnal.

Iar Hulst confirmă noua strategie Sony: în cazul jocurilor single player, lansările pe PC vor avea loc după minimum un an scurs de la aparițiile acestor titluri pe consolele PlayStation. Excepție vor face, cel mai probabil, jocurile de tip GaaS (Game as a Service), concepute din start drept experiențe multiplayer dedicate unor comunități cât mai numeroase. Acestea ar urma să fie lansate simultan pe PC și consolele PlayStation.

De altfel, conform zvonurilor recente, studiourile interne PlayStation ar avea în dezvoltare nu mai puțin de zece jocuri de tip GaaS, bazate pe licențele companiei (știm deja că universul The Last of Us va fi gazda unei asemenea experiențe multiplayer). De asemenea, conform unui alt set de leak-uri, următorul titlu major pe care Sony intenționează să-l lanseze și pe PC, după The Last of Us Part I, ar fi Horizon: Forbidden West.

Următorul joc single player de anvergură de la PlayStation Studios este God of War: Ragnarok, așteptat pe 9 noiembrie 2022, în versiuni pentru PlayStation 4 și PlayStation 5. Dacă ar fi să judecăm după spusele lui Herman Hulst, creația celor de la Santa Monica Studio ar putea fi lansată pe PC, cel mai devreme, abia în toamna târzie a anului 2023.

De altfel, pentru a-și pregăti portofoliul de titluri pentru această nouă platformă, Sony a achiziționat recent studioul Nixxes Software, specializat în portarea de jocuri de pe console pe PC.

Sursa: Julien Chièze YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News